Obavijesti

Tech

Komentari 0

Stipendisti Hrvatske pošte dobivaju 1000 kuna mjesečno

Stipendisti Hrvatske pošte dobivaju 1000 kuna mjesečno
1

Dodjelom stipendija Hrvatska pošta potiče obrazovanje mladih s kompetencijama i znanjima koja su potrebna i poželjna na tržištu rada u Hrvatskoj. To im olakšava zapošljavanje nakon završenog fakulteta

VIDEO

Spajamo ugodno s korisnim. Radna atmosfera je jako ugodna i jako puno smo naučili. Ako bude prilike, ne bih se bunio da se u Pošti i zaposlim - rekao je Stjepan Klobučar, jedan od deset studenata Fakulteta prometnih znanosti koji je dobio stipendiju Hrvatske pošte. Slaže se s njim i kolegica Brigita Milić. Desetero studenata na studiju ITS i logistika, smjer Logistika mogu zadržati pravo na stipendiju do kraja redovitog studiranja. Uvjet za zadržavanje stipendije je redovit upis na sljedeću akademsku godinu i odrađenih 160 sati prakse u Hrvatskoj pošti tijekom 10 mjeseci za svaku akademsku godinu.

- Naučili smo jako puno - a prije svega kako sve funkcionira. Kolege nam priskaču u pomoć i radno nam sve objasne. Voljeli bismo raditi u ovakvom radnom okruženju - složni su studenti koji praksu obavljaju dva dana u tjednu. A osim što puno nauče, zadovoljni su i s naknadom od 1.000 kuna koja svakom od njih dobro dođe. Nekima je i to bio razlog zbog kojeg su se prijavili za stipendiju Hrvatske pošte. Renate Valentinčić, koordinatorica studenata u Pošti, kaže kako zaposlenici hvale studente kao vrijedne i marljive, željne učenja.

Stipendiranje studenata (logistike) rezultat je dugogodišnje suradnje Hrvatske pošte i Fakulteta prometnih znanosti i inicijative Iz teorije u praksu – upoznaj Hrvatsku poštu iz prve ruke.

- Gledajući trendove na hrvatskom tržištu i svjetskim tržištima, odabir smjera Logistike na Fakultetu prometnih znanosti smatram dobrom odlukom koja će vam olakšati prijelaz iz sustava obrazovanja na tržište rada - rekao je Mate Mišetić, član Uprave Hrvatske pošte prilikom dodjele stipendija. 

Dekan Fakulteta prometnih znanosti, dr. sc. Hrvoje Gold tom je prilikom zahvalio Hrvatskoj pošti na suradnji te je pozvao studente da iskoriste priliku koju im pruža praksa u jednoj od najvećih hrvatskih tvrtki.

- Danas je potrebno kontinuirano usavršavanje kako bismo bili u toku s ubrzanim razvojem tehnologije - istaknuo je dr. sc. Hrvoje Gold, dekan Fakulteta prometnih znanosti.

Dodjelom stipendija Hrvatska pošta potiče obrazovanje mladih s kompetencijama i znanjima koja su potrebna i poželjna na tržištu rada.

Zašto je Hrvatska pošta jedan od najpoželjnijih poslodavaca?
Zašto je Hrvatska pošta jedan od najpoželjnijih poslodavaca?

Hrvatska pošta je uz Obrtničku komoru Zagreb, HEP, INA-u, T-HT i RBA, partner konferencije "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska", u organizaciji 24sata. 

 

Tema: Bolje obrazovanje 2018.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...
STEM JE ZA SVE

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...

Istraživanje IDIZ-a pokazuje da su djevojke u Hrvatskoj još nesklone STEM zanimanjima. Razgovarali smo sa stručnjakinjom za AI, dr. Lanom Žajom, zašto je tako i hoće li nas umjetna inteligencija prestići

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju
Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike
RODITELJI ŠOKIRANI

Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike

Roditelji se pitaju što košta i po 60 eura za dan, u agencijama kažu - mi smo nemoćni, svi računaju punu cijenu, a cijene su od lani porasle od 10 do 15 posto