Tech

Komentari 0

Suludi slow-motion: Mobitel snima 1000 sličica u sekundi

Suludi slow-motion: Mobitel snima 1000 sličica u sekundi

Zahvaljujući ovim mogućnostima, mobitelom bi mogli tako snimati i ekstremne sportske detalje, a kamera bi mogla detektirati i nagli pokret te automatski aktivirati ovaj brzi mod

Sonyjeve kamere koriste se u ogromnom broju mobitela, a japanski div sada je predstavio senzor koji bi u naše pametne telefone mogao uskoro donijeti neke sasvim ekstremne mogućnosti. Novi troslojni CMOS senzor tako može snimati do 1000 sličica u sekundi i to u Full HD rezoluciji. To je otprilike osam puta brže od svih drugih čipova, a Sony navodi da senzor može snimiti fotografije od 19,3 megapiksela u samo 1/120 sekunde. Takva brzina će rezultirati i puno stabilnijim kadrovima objekata koji su u pokretu. 

Zahvaljujući ovim mogućnostima, mobitelom bi mogli tako snimati i ekstremne sportske detalje, a kamera bi mogla detektirati i nagli pokret te automatski aktivirati ovaj brzi mod snimanja. Navodi se i da ovakav senzor može raditi na svakom mobitelu. Usporedbe radi, Google Pixel ima slow motion snimanje pri samo 120 sličica u sekundi, prenosi Engadget. Još nije poznato kad će čip stići u telefone.