Tech

Komentari 2

Supergirls 2018: Djevojke i žene uspješne u ICT sektoru

Supergirls 2018: Djevojke i žene uspješne u ICT sektoru

ICT Supergirls dio je svjetske inicijative Girls in ICT Day, a čiji je cilj poticanje djevojaka i žena da prepoznaju brojne mogućnosti u području informacijsko – komunikacijske tehnologije. Sudjelovanje je besplatno

IT tvrtka Lemax već 4. godinu zaredom organizira ICT Supergirls, dio svjetske inicijative Girls in ICT Day, a čiji je cilj jačanje i poticanje djevojaka i žena da prepoznaju brojne mogućnosti u području informacijsko – komunikacijske tehnologije.

ICT Supergirls 2018 će se održati 25. travnja od 12 do 18 sati u Tehnološkom parku u Zagrebu. Sudjelovanje je besplatno. Cilj je dokazati ženama da je ICT sektor rezerviran jednako za muškarce i žene, te da u ovom području svi mogu biti uspješni, bez obzira na stečeno obrazovanje. 

Na njemu će svoje priče ispričati uspješne žene iz IT industrije te motivacijske govornice poput Kate Barišić, osnivačice Zagreb Time Travel aplikacije koja je osvojila niz nagrada na startup natjecanjima. Svoju inspirativnu priču o pomicanju osobnih granica podijelit će i Đurđica Orepić, hrvatska Ironwoman, žena koja je čak 5 puta svladala najtežu utrku na svijetu, Ironman triatlon dugu 226 km. Prezentaciju će održati i Ivana Matić, osnivačica i CEO Women in Adria, online portala koji već šest godina uspješno okuplja žene u biznisu. 

O tome je li moguće promijeniti karijeru i biti uspješan u IT-u sudionicama će prezentirati predavačice iz Lemaxa.  
Publiku će na kraju svojim stand up nastupom zabavljati hrvatska stand up komičarka Marina Orsag, a predviđene su i brojen nagrade i druženje.

Prijaviti se možete na službenoj  ICT Supergirls stranici, a detaljnije informacije pratite na Facebooku.