Obavijesti

Tech

Komentari 28

Surround bez bušenja zida, kao modni dodatak interijeru

Surround bez bušenja zida, kao modni dodatak interijeru
4

Korisnici će umjesto razbacanih kabela dobiti uređaj koji će podići interijer, a nudi surround iz jedne kutije. Moći ćete uživati u 5.1 zvuku, boljem od onog iz TV-a

VIDEO

Možda kvalitetan soundbar neće zadovoljiti zagrižene audiofile koji žele čuti svaku kap kiše, no radovat će mu se korisnici koji žele uživati u 5.1/7.1 virtualnom sustavu, a ne žele gnjavažu s kabelima, bušenjem zidova i kompliciranom instalacijom.

Prije gotovo deset godina Yamaha je predstavila soundbar YSP-1, koji je uz pomoć inteligentno raspoređenih i konfiguriranih malenih zvučnika u jednom uređaju mogao projicirati zvuk u cijeloj prostoriji jednako kao bilo koji punokrvni 5.1 sustav kućnoga kina. Razvojem sve većih, boljih, a jeftinijih LCD i plazma televizora, i ostali veliki proizvođači prihvatili su ideju jednostavnog i stiliziranog uređaja koji se lako uklapa u svaki prostor. Najvažnije je da zvuk koji proizvode, reproduciraju prema korisniku, a ne prema podu ili sa strane, kao u tankim televizorima. 

Soundbarovi novije generacije dolaze s atraktivnijim dizajnom, tanji su i snažniji. Većinu novijih modela, tako i Panasonicov SC-HTB570, moći ćete instalirati ispod ili iznad televizora, na zid ili na poseban stalak, a audio i videoizlazi te HDMI priključci postali su sastavni dio opreme. Samsungov HW-751 snage 310 W može se bežično spojiti na subwoofer te streamati sadržaj s ostalih gadgeta ili diskova bez gubitka u kvaliteti zvuka.

Elegantan na zidu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Panasonic SC-HTB570 te nasljednik SC-HTB770 hvale se vrhunskim dizajnom, bežičnim subwooferom, HDMI priključcima te Dolby Pro Logic II, Dolby Digital i DTS Decoder filtrima za dekodiranje zvuka. Snaga modela HTB570 je 240 Watta, a uređaj može simulirati i 3D zvuk. Dostupan je od 1974 kn.

Bežični zvučnici lako se odvajaju od središnje jedinice

Izvrsno dizajniran Philipsov model HTL-9100 snage je 210 W, a sastoji se od bežičnog subwoofera i središnje jedinice s koje se mogu odvojiti dva nezavisna bežična zvučnika. Bluetoothom je moguće bežično prenositi sadržaje s drugih gadgeta, a opremljen je i s dva HDMI izlaza.

Preko NFC-a brzo prenosi glazbu

Sonyjev soundbar CT660 uz pomoć tankog zvučnika i bežičnog niskotonca stvara okruženje virtualnog surround zvuka. Snaga je 330 W, a uz pomoć NFC tehnologije dovoljno je pametni telefon prisloniti uz uređaj kako biste u trenutku sve sadržaje slušali uz čist zvuk. Soundbar je opremljen s tri HDMI priključka. 

Cijevno pojačalo donosi čist i zaokružen zvuk

Samsungov 2.1 model HW-F751 sastoji se od odlično dizajnirane centralne jedinice s cijevnim pojačalom zbog koje je zvuk čist, topao i zaokružen te bežičnog subwoofera. Sveukupna snaga soundbara je 310 W, a preko Bluetootha ga je moguće povezati i sa smartphoneom ili tabletom. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…