Obavijesti

Tech

Komentari 2

Svi pričaju o 22 milijarde eura iz EU fondova. Kako do projekata?

Svi pričaju o 22 milijarde eura iz EU fondova. Kako do projekata?
1

Učilište EU PROJEKTI – Ustanova za obrazovanje odraslih, upisuje polaznike u novu obrazovnu grupu po akcijskim cijenama! Učite od konzultanata s iskustvom provedbe najvećih projekata u Hrvatskoj!

VIDEO

Republika Hrvatska će u periodu od 2021. do 2027. godine imati na raspolaganju 22 milijarde eura iz proračuna Europske unije. Tim sredstvima će se financirati razvojni projekti te mjere pomoći ekonomiji. Iako su poduzetnici i do sada bili među najaktivnijim dionicima u povlačenju EU sredstava, brojni su oni koji se do sada nisu odvažili na projekte. Ako ste prepoznajete u ovom opisu, donosimo kratke upute kako povući sredstva iz EU fondova.

1. PLANIRAJTE SVOJE PROJEKTE!

Razmislite o investicijama, ulaganjima ili projektima koje biste željeli provesti u budućnosti. Vaši projekti se ne moraju bazirati samo na izgradnji ili opremanju poslovnih ili proizvodnih prostora, već i na podizanju kapaciteta ljudskih resursa, internacionalizaciji poslovanja, digitalizaciji poslovnih procesa. Sve ideje koje ćete zapisati postat će vaša "baza projekata".

2. ŠTO SE UOPĆE MOŽE FINANCIRATI?

Vaše projektne ideje trebat ćete uskladiti s javnim politikama EU. U sljedećem razdoblju će se, između ostaloga, financirati projekti koji se tiču ostvarenja zelenih ciljeva EU: energetska učinkovitost, obnovljivi izvori energije, razvoj ekoloških proizvoda i procesa. Velik značaj će imati i projekti koji se oslanjaju na istraživanje, razvoj i inovacije te digitalnu transformaciju.

3. TREBAM LI KONZULTANTE?

Konzultanti su stručnjaci koji se bave pripremom i provedbom projekata. Radi se o zahtjevnim procesima koji često znaju administrativno opteretiti korisnike EU sredstava. Angažman konzultanata zbog toga može biti jako važan osigurač da, jednom kada ste dobili bespovratna sredstva, ista ne izgubite zbog nepravilnosti u provedbi.

4. LJUDSKI KAPACITETI

Čak i ako ste angažirali konzultanta, netko od vaših zaposlenika morat će posvetiti svoje vrijeme nizu aktivnosti povezanih s pripremom i provedbom projekata. Način da osigurate stručne kapacitete je, primjerice, upis programa usavršavanja za pripremu i provedbu EU projekata koji nude velike prednosti u odnosu na samostalno upoznavanje s pravilima koja se tiču EU fondova.

5. STRPLJENJE I UPORNOST

Kada imate bazu projekata, ljudske resurse i konzultanta koji za vas može pratiti pozive na dostavu projektnih prijedloga od vašega interesa, preostaje vam strpljenje: možda se poziv na kojega se želite prijaviti neće otvoriti odmah kada ste zamislili projektnu ideju, već nešto kasnije, ali u svakom slučaju će osiguravanje bespovratnih sredstava za vas biti velika stvar koju vrijedi pričekati!

Upišite obrazovni program "Voditelj pripreme i provedbe EU projekata" u prvom specijaliziranom učilištu za EU fondove u Hrvatskoj! Učilište EU PROJEKTI – Ustanova za obrazovanje odraslih, upisuje polaznike u novu obrazovnu grupu po akcijskim cijenama! Učite od konzultanata s iskustvom provedbe najvećih projekata u Hrvatskoj!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...
SAMO ZA HRABRE

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...

Koliko imate godina, što vas zanima, imate li djecu, gdje živite i kamo ste putovali, koje jezike govorite i još puno toga najveća svjetska tražilica zna o vama

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan
HRVATSKA PREMIJERA

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan

Novi Volkswagen Passat i Volkswagen Tiguan stigli su na hrvatsko tržište, a mi smo ih već imali priliku voziti
Cyber kriminal odnosi bilijune dolara. Stručnjak otkriva kako hakeri koriste i AI za nove udare
GDJE NAJVIŠE GRIJEŠIMO

Cyber kriminal odnosi bilijune dolara. Stručnjak otkriva kako hakeri koriste i AI za nove udare

Plus+ Kibernetički kriminal i u Hrvatskoj je lani bilježio velik skok, očekuje se da će globalni trošak eksplodirati. Stručnjak za informacijsku sigurnost otkriva gdje najviše griješimo, ali i što poduzeti da se zaštitimo