Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
58 komentara

Svjetsko u HD-u: Ovako ćete pronaći novi kanal HRT 2 HD

Sve utakmice iz Rusije moći ćemo pratiti u visokoj rezoluciji na HRT 2 HD kanalu, koji je i sada pokrenut eksperimentalno, samo za potrebe Svjetskog nogometnog prvenstva

Brazil v Croatia - International Friendly - Anfield
Foto: Mike Egerton/Press Association/PIXSELL
58 komentara

Još smo prije 10 godina utakmice s Eura u Austriji i Švicarskoj mogli gledati preko eksperimentalnog HD kanala na HTV-u, a dok će milijuni ljudi utakmice iz Rusije gledati u fantastičnoj 4K rezoluciji, mi smo i dalje osuđeni na eksperimentalni HD signal. 

No, kako ide ona stara  'Bolje išta, nego ništa', pa će nam državna televizija tako u sljedećih mjesec dana barem jedan kanal ponuditi u visokoj rezoluciji.

Utakmice ćete moći pratiti na HRT 2 HD kanalu koji se još u utorak prikazivao samo s testnom slikom, no morat ćete ga sami dodati na popis kanala svog televizora, koji mora imati DVB-T (ili DVB-T2 kao što imaju noviji uređaji) s MPEG-4 dekodiranjem signala. Naravno, televizor mora imati mogućnost prikazivati sliku visoke rezolucije (HD ready ili Full HD).

Ako i dalje gledate televizor preko vanjskog uređaja i on mora imati MPEG-4 dekoder, inače vam uređaj neće pronaći taj kanal. 

Kad uključite automatsko pretraživanje kanala, televizor ili DVB prijamnik pronaći će sve kanale i vjerojatno poremetiti vaš idealni raspored kanala. S druge strane, ručnim pretraživanjem moći ćete dodati samo taj kanal na svoju listu. Kako se HRT 2 HD emitira u MUX B paketu kanala, na stranici Odašiljača i veza možete pronaći na kojem je to kanalu za vašu regiju i odašiljač. Tako će oni u D05 (Istra) morati pronaći HRT 2 HD na 53. kanalu.

Tema: Svjetsko nogometno prvenstvo - Rusija 2018.

Možda vas zanima i ovo:
Message