Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Tajna verzija Tindera: Pristup imaju samo bogati i popularni

Tinder Select odlučio je okupiti najatraktivnije i najuspješnije korisnike. Odabrani pojedinci dobivaju ekskluzivne pozivnice, a iako zasad nije jasno na koji način postaju "ekskluziva"...

Instagram
Foto: Instagram
9 komentara

U jednoj epizodi futurističke serije "Black Mirror" ljudi ocjenjuju jedni druge koristeći mobitele i društvene mreže. Ocjene su iznimno bitne jer o njima ovisi kakav pojedinac ima status u društvu. Najbolji je recept prema svima biti dobar, uvijek nasmijan, a poželjno i lijep...

Ova izmišljena priča za potrebe serije zvuči pomalo zastrašujuće, ali, nažalost, nimalo nerealno. Pokazuje to i posljednji potez Tindera, jedne od najpopularnijih aplikacija za upoznavanje partnera. 

Njihov projekt Tinder Select odlučio je okupiti najatraktivnije i najuspješnije korisnike aplikacije. Odabrani pojedinci dobivaju ekskluzivne pozivnice, a iako zasad nije posve jasno na koji način postaju "ekskluziva", ali činjenica je da su svi dosad pozvani korisnici bili vrlo atraktivni s vrlo popularnim profilima na društvenim mrežama, piše Daily Mail.

Foto: Tinder

Čelnik Tindera Sean Read još je prošle godine objavio kako aplikacija ima skriveni "sustav bodovanja" koji određuje koliko je određen profil tj. osoba iza njega poželjna drugima. 

- Sustav se ne bazira na tome koliko je netko atraktivan već na cijelom nizu podataka u koje ne spada samo profilna fotografija, objasnio je Read.

Korisnici koji su odabrani za Tinder Select mogu nominirati i svoje prijatelje, ali nominirani prijatelji nemaju pravo predlagati druge korisnike sve dok ne postanu članovi Selecta. 

U Tinderu objašnjavaju da cijela stvar funkcionira kao opcija koja se može i isključiti. 

Jedna od korisnica Selecta je i Claire Marshall koja sebe naziva kreatorom sadržaja. Pozivnicu je dobila u listopadu 2016. Claire je vizažistica iz Los Angelesa te bloggerica koju prati gotovo milijun ljudi. 

- Upravo sam dobila e-mail u kojem piše da sam odabrana za Tinder Select pa bih trebala slaviti, napisala je Marshall. 

Svatko tko želi u Tinder Select trebao bi poslušati savjet sociologa koji su složni u stavu da ćete ljudima biti manje atraktivni ako se na vašoj profilnoj fotografiji ne smijete.

Neće vas zamijetiti niti ako pokrivate svoje lice, fotografirate se u grupi ljudi, nosite šešir ili sunčane naočale na fotografiji.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message