Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Tamo će i ostati: Auti dostojni filmova znanstvene fantastike

Audi, Infiniti i Mercedes prikazali su nove koncepte koji izgledaju kao auti s druge planete. Teško da će ovako nešto ikada u proizvodnju

Foto: Mercedes
3 komentara

Na izložbi i natjecanju Pebble Beach Concours d’Elegance Audi, Infiniti i Mercedes iznenadili su svojim svemirski oblikovanim konceptnim automobilima.  I dok Mercedesov Vision EQ Silver Arrow Concept i Infiniti Prototype 10 Concept izgledaju kao projekti međusobne industrijske špijunaže, Audi je za PB18 e-tron Concept odabrao potpuno drugačiji ali još uvijek prilično šokantan pristup.

Foto: Mercedes Mercedesov model predstavlja zapravo modernu interpretaciju Mercedesa W125

Foto: Infiniti Infiniti Prototype 10 Concept

I dok su od nekih stručnjaka dizajneri ovih automobila dobili pohvale mnogo su brojniji oni koji su ostali, blago rečeno, zapanjeni izgledom ovih kreacija. Internetski forumi i portali ubrzo nakon predstavljanja bili su zatrpani komentarima u kojima se ljubitelji automobila zgražaju nad izgledom ovih automobila, posebice Infinitija i Mercedesa.

Foto: Audi Audi je bio inspiriran modelom R18

No, prije svega valja shvatiti da ovaj trojac ne predstavlja nikakve buduće modele. oni su samo dizajnerska igra s kojih će možda samo neki detalj na kraju završiti na nekom modelu serijske proizvodnje. Mercedesov model predstavlja zapravo modernu interpretaciju Mercedesa W125 s kojim je 1937. oboren brzinski rekord. Infiniti je također inspiriran starijim trkaćim automobilima, a Audi modelom R18 koji je od 2011. do 2014. dominirao Le Mansom. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message