Obavijesti

Tech

Komentari 0

Tandem za filmove: Samsungov novi tablet i slušalice na testu

Tandem za filmove: Samsungov novi tablet  i slušalice na testu
4

Galaxy Tab S6 u Lite verziji nudi nešto slabije performanse, ali po puno nižoj cijeni, a nove Buds+ slušalice velik su napredak u odnosu na prethodnika iako izvana izgledaju gotovo identično

VIDEO

Samsungov tablet Galaxy Tab S6 dobio je ovog proljeća i Lite verziju, koju smo isprobali zajedno s novim Buds+ slušalicama, a iako dolazi s nešto skromnijim performansama u svakodnevnom radu to nećete previše osjetiti. 

S6 Lite ima 10,4-inčni IPS ekran rezolucije 2000x1000 piksela, a iako je na punokrvnom S6 ugrađen AMOLED ekran, ovaj nudi solidan prikaz boja i svjetlinu kod igara i filmova. Pogoni ga Exynos 7 Octa procesor s osam jezgri na 2,3 GHz, a uz to dolazi 4 GB radne memorije te 64/128 GB interne, ovisno o izdanju.

Tijekom nekoliko dana primarno sam ga koristio kao uređaj za zabavu, odnosno za upravljanje multimedijom i povezanim uređajima u dnevnoj sobi. Uz malo igranja s aplikacijama, lako ga možete postaviti kao kontrolni centar za svu vašu zabavu i pametne uređaje. No, uz laganu i preciznu S Pen olovku mogućnosti mu dodatno rastu, pa postaje odličan alat za povremeni posao i pisanje bilješki ili za obrazovanje. Oni kreativniji mogu ga pak koristiti i za crtanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako mu fotografiranje nije glavna namjena, tu su prednja kamera od 5 i stražnja od 8 megapiksela s otvorom blende f/1.9. Ono za što će vam te kamere prije poslužiti su videopozivi. 

AKG i Dolby Atmos stereo zvučnici pružaju solidan zvuk, a tu je i 3,5 mm utor za slušalice, kojeg nećete naći na standardnom Tab S6. No, većinom sam ih koristio u paru sa novim Galaxy Buds+ bežičnim slušalicama.

Dizajnom su gotovo jednake prethodniku, dobro leže u uhu, a glazbom možete upravljati kroz aplikaciju ili dodirom. Zvuk je poboljšan jer su sada ugradili dva drivera (visokotonac i woofer), a u aplikaciji možete lako pojačati ili smanjiti visoke, niske i srednje tonove. Tu su sada i tri mikrofona (dva vanjska i jedan unutrašnji) koji će bolje loviti vaš glas i blokirati zvukove iz okoline. Slušalice nemaju aktivno poništavanje vanjske buke, ali imaju pasivni mod koji to dobro oponaša. Slušalice omogućuju do 11 sati slušanja glazbe s jednim punjenjem, a to uz kutijicu, koja je i baterija, možete produljiti do 22 sata. Kako dolaze s USB-C konektorom, ali i podržavaju bežično punjenje, autonomija će predstavljati najmanji problem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'
TREBALO IZGORJETI U ATMOSFERI

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'

Muškarcu iz Floride svemirsko smeće teško 2 kilograma je velikom snagom proletjelo kroz krov kuće: 'Zahvalan sam što nitko nije ozlijeđen'

Povratak u prirodu: Motorola Edge 50 Ultra dobila je poleđinu od pravog drva i top hardver
OTKRILI NOVI TRIO

Povratak u prirodu: Motorola Edge 50 Ultra dobila je poleđinu od pravog drva i top hardver

Nakon lanjske Edge 40 serije, Motorola je na najsnažniji model ugradila moćniji hardver, ali i zanimljivu poleđinu od pravog drva te prilično sposobne kamere i bateriju s brzim punjenjem
Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju