Obavijesti

Tech

Komentari 44

Telefon koji pomiče granice: Njegov ekran obgrlio i kameru

Telefon koji pomiče granice: Njegov ekran obgrlio i kameru
6

Essential je telefon koji se diči svojim dizajnom pa čak nigdje nema ni oznake kompanije, a u svemu ostalome tu je top Android uređaj uz koji stiže i najmanja 360 kamera

VIDEO

Nakon niza najava i glasina, Esssential je i službeno otkriven. Ovo je telefon iza kojeg stoji Andy Rubin, čovjek koji je zaslužan za razvoj Androida, a prva stvar koja upada u oči je impresivan dizajn telefona. 

Kao što smo vidjeli na Mi Mixu, LG G6 ili Galaxyju S8, Essential nastavlja taj trend ekrana koji se protežu od ruba do ruba uređaja. No, ovaj telefon ide još korak dalje, pa je ekran razvučen i do gornjeg ruba te je obgrlio njegovu prednju kameru koja se nalazi na sredini uređaja. Ovo je neobičan dizajn i bit će zanimljivo vidjeti nakon službene prezentacije kako će taj dio funkcionirati. Na donjoj strani ostao je tek minijaturni prostor koji ne okupira ekran.

Sve na ovom telefonu govori da se radi o top Androidu koji bi trebao biti alternativa vladarima iz Samsunga i Applea. Osim vrhunskog izgleda i materijali su jednako kvalitetni i kućište s tijelom od titanija i keramičkom pozadinom te ekranom koji štiti Gorilla Glass 5. 

Pogled na specifikacije pokazuje da se također radi o ovogodišnjem top modelu. U njemu ćete tako naći hardver sličan Galaxyju S8 ili HTC-u U11. 

Essential dolazi s ekranom od 5,71 inča (2560x1312 piksela) i najnovijim Snapdragonom 835. Tu je i 4 GB RAM-a te čak 128 GB interne memorije. Kapacitet baterije je 3040 mAh. 

Stražnja kamera snima fotografije od 13 megapiksela uz f/1.85 otvor blende, a dodatna monokromatska kamera tu je za kvalitetnije snimke. S prednje strane nalazi se kamera od 8 megapiksela. Obje mogu snimati 4K video pri 30 sličica u sekundi. 

Na stražnjoj strani je i senzor otiska prsta te konektor kakav ne viđamo na većini telefona. On omogućuje da na telefon spojimo najmanju kameru za snimanje videa u 360 stupnjeva. Bežična kamera dolazi s dva senzora od 12 megapiksela.

Telefon nema 3,5 mm konektor za slušalice.

Na stranici su otkrili i da će Essential koštati 699 dolara, dok će u startu biti moguće rezervirati i model s kamerom za 749 dolara. Sama kamera inače će koštati 199 dolara. Nije poznato kad ga možemo očekivati u prodaji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

FOTO 24sata u Dubaiju: Huawei predstavio novi inovativni sat Watch Fit 3, ovo su prvi dojmovi
STIŽU I NOVE SLUŠALICE

FOTO 24sata u Dubaiju: Huawei predstavio novi inovativni sat Watch Fit 3, ovo su prvi dojmovi

Huawei je u Dubaiju predstavio Watch Fit 3 koji dolazi s baterijom koja traje 10 dana. Kockasti sat dolazi s odličnim ekranom te je iznimno lagan. Uz njega stižu nove slušalice, ali i moćni laptop lakši od kilograma

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić