Obavijesti

Tech

Komentari 0

Telemach najavio da optiku šire i u manjim gradovima, do kraja 2027. žele pokriti trećinu države

Telemach najavio da optiku šire i u manjim gradovima, do kraja 2027. žele pokriti trećinu države

Nakon pet najvećih hrvatskih gradova, Telemach nastavlja uvoditi 10 Giga mrežu i u manje gradove, kako bi korisnicima omogućio najviše brzine pristupa internetu

VIDEO

Kako bi gradovima i mjestima diljem Hrvatske omogućio potencijal koji najbrža optička mreža donosi cjelokupnoj zajednici, Telemach nastavlja intenzivno graditi dalje pa su tehnološki najnaprednije fiksne usluge već sada dostupne i korisnicima u Vinkovcima, Čakovcu, Zaprešiću i Karlovcu, a uskoro će biti i u Sisku, objavili su iz kompanije.

U ovoj je godini u planu još i početak izgradnje optičke mreže u Vukovaru, a u nadolazećem će se razdoblju 10 Giga mreža nastaviti širiti u preostalim četvrtima u već pokrivenim, većim gradovima. Telemach tako do kraja 2027. godine planira pokriti trećinu Hrvatske, odnosno 500 tisuća kućanstava.

Iz kompanije ističu i kako optičkom mrežom znatno doprinose digitalizaciji zemlje, a u izgradnju su uložili 100 milijuna eura. Navode i izvješće o tehnološkom razvoju Europe – Digitalno desetljeće, prema kojem je Hrvatska postigla napredak u razvoju fiksne digitalne infrastrukture, posebno implementacijom optičke mreže, s 39 na 54 posto u promatranom razdoblju. No, iako digitalna transformacija hrvatskog gospodarstva i društva napreduje, najveći doprinos ostvarenju ciljeva Europska komisija očekuje upravo u području još snažnije pokrivenosti optičkom fiksnom mrežom te u digitalizaciji poslovanja.

- Optika je temelj za brzu i pouzdanu digitalnu povezivost i ima snažan utjecaj na kvalitetu pružanja usluga u raznim gospodarskim granama, a sve intenzivnije korištenje tehnologije u svakodnevnom životu zahtijeva infrastrukturu koja će unaprijediti način na koji živimo i radimo. Upravo to donosi 10 Giga mreža koja osigurava vrhunske performanse, a iskustvo streaminga, online igara, rada u cloudu i brojnih drugih usluga dovodi na novu, naprednu razinu. S namjerom da tehnologiju uistinu stavimo u funkciju korisnika i gigabitni Internet učinimo što dostupnijim širem krugu korisnika, u Telemachu osiguravamo jednostavnu i transparentnu ponudu koja vrhunsku uslugu omogućava po povoljnim uvjetima - istaknula je Danijela Bistrički Morović, članica Uprave i glavna direktorica za tehniku Telemacha Hrvatska te najavila nastavak ulaganja u optičku mrežu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook
NOVI PROBLEMI ZA METU

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook

Probleme bilježe korisnici u SAD-u, Australiji, dijelovima Europe, među kojima je i Hrvatska. Iz Mete se još nisu oglasili, a Downdetector bilježi i probleme u radu Facebooka.

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'
SMETA IM I ZAKON O TAJVANU

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'

Biden je potpisao i odvojeni prijedlog zakona povezan s tim paketom koji zabranjuje TikTok u SAD-u ako ga njegov kineski vlasnik ByteDance ne proda u roku od godinu dana...
U A1 nude naprednu zaštitu od kibernetičkih napada koju pokreće umjetna inteligencija
ENDPOINT PROTECT

U A1 nude naprednu zaštitu od kibernetičkih napada koju pokreće umjetna inteligencija

Endpoint Protect nudi poslovnim korisnicima, odnosno poduzećima svih veličina, sveobuhvatno rješenje za sigurnost koje kombinira detekciju, analizu, odgovor i sprječavanje prijetnji