Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
71 komentara

Tražite električni auto? Ovo su najjeftiniji koji se nude kod nas

Ako ste odlučili kupiti električni automobil, pričekajte jer bi se u 2018. opet trebali nuditi poticaji preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Istražili smo najjeftinijih 10 e-auta u Hrvatskoj

Foto: VW, KIA, Slavko Midžor/Pixsell

Iako cijela javnost bruji o budućim poticajima za kupnju električnih automobila, službenih i konkretnih potvrda i programa još nema, pa nam jedino preostaje čekati. Poznata je samo činjenica da Hrvatska vlada planira do 2020. godine na poticaje za kupnju elektroauta potrošiti 60 milijuna kuna, a 20 milijuna već sljedeće godine. U tome slučaju ovi bi automobili bili znatno povoljniji hrvatskim kupcima, jer su redom svi jednostavno preskupi za prosječnoga Hrvata. Ako razmišljate o kupnji novog električnog auta savjetujemo da ipak malo pričekate, s obzirom na to da možete uštedjeti mnogo novca, ako Vlada odluči pokrenuti poticaje za kupnju ovakvih vozila, prenosi Autostart.hr

10. Volkswagen e-Golf

Foto: Volkswagen

Električna inačica najprodavanijeg automobila u Europi pronašla je svoje vlasnike i u Hrvatskoj, a uz realan domet oko 200 kilometara, električni Golf može jednim punjenjem savladati sve gradske i međugradske zadatke. Početna cijena u Hrvatskoj je 301.659 kuna.

9. BMW i3

Foto: BMW

BMW-ov električni adut manja je i pristupačnija verzija superauta i8, a iako ima deklariranih 245 kilometara dometa, u stvarnome životu ta brojka se ipak kreće oko 180 kilometara s jednim punjenjem. Cijena za ovaj električni bavarski auto u Hrvatskoj iznosi 297.394 kune. Informacije radi, BMW i8 stoji 1.237.468 kuna.

8. KIA Soul EV 

Foto: KIA

Korejski električni automobil jednim punjenjem u realnim uvjetima vožnje prelazi oko 96 kilometara, a cijena je 272.900 kuna.
 
7. Hyundai Ioniq

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Uz deklariranih 280 kilometara, na testiranju ove korejske elektrolimuzine uspjeli smo ostvariti najveći domet 215 kilometara jednim punjenjem i to u idealnim uvjetima. U Hrvatskoj je dostupan za 269.990 kuna.

6. Renault Zoe

Foto: Dubravko Kolarić/24sata

Definitivno e-auto s najvećom deklariranom, a i realnom autonomijom na hrvatskome tržištu. Tvornica garantira 403, a mi smo u stvarnim uvjetima uspjeli ostvariti 317 km. Za ovaj auto u Hrvatskoj valja izdvojiti 231.900 kuna.

5. Mitsubishi i-MiEV

Mitsubishi | Autor: Mitsubishi Foto: Mitsubishi

Iako se jednim punjenjem ovim autom može prijeći svega stotinu kilometara, to ispada dovoljno za jednodnevnu vožnju gradom. Mitsubishijev električni adut u Lijepoj Našoj košta 214.900 kuna. 

Ostatak liste pogledajte na Autostart.hr

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message