Obavijesti

Tech

Komentari 23

Twingo nude za 4250 kuna, a dobar Mercedes za 715.000 kn

Twingo nude za 4250 kuna, a dobar  Mercedes za 715.000 kn
1

Analiza pokazuje da se rabljeni automobili najviše prodaju u jesenskim mjesecima. Polovne automobile odvezite provjerenome mehaničaru i neka im pregleda podvoz, gdje može otkriti tragove bojenja.

VIDEO

Sve više automobila proda se unutar jednog sata od predaje oglasa, a uglavnom su to auti koji su ispod cijene. U rujnu ove godine auto je najbrže bio prodan 24 minute nakon predaje oglasa, a radilo se o Audiju A6 iz 2004. godine čija je tražena cijena bila 4000 eura.

Prema podacima kojima Njuškalo raspolaže, najviša cijena automobila koji je prodan unutar jednog dana iznosila je 32.500 eura, a radilo se o BMW-u Serije 3. Najniža tražena cijena bila je 469 eura, a riječ je bila o Renault Twingu. Kad pogledamo oblik karoserije automobila oglašenih na portalu Njuškalo, od ukupnog broja oglasa rabljenih osobnih auta gotovo trećina su limuzine. Nešto manji broj su hatchback automobili.      

Twingo najjeftiniji

U ponudi su, između ostalih, SUV, odnosno crossover vozila, kojih ima gotovo deset posto od ukupne ponude. Iako su danas jako popularni, SUV vozila su nekad bila rijetkost na cestama, pogotovo europskim. Tek nešto veći udio SUV-ovi i crossoveri su među popularnijim polovnim automobilima.

Najprodavaniji gradski crossover u Europi je Nissan Quashqai, a vrlo je popularan i na Njuškalu gdje dostiže prosječnu cijenu od 115.616 kuna.     

SUV sve popularniji

Prosječno je star četiri godine s prosječnom kilometražom od gotovo 100.000 kilometara. Najstariji SUV u TOP deset je Mercedes-Benz ML, koji je prosječno star 10 godina i dostiže prosječnu traženu cijenu od 160.000 kuna. Prosječna vrijednost VW Touarega na Njuškalu je 133.620 kuna s prosječnom starosti od devet godina i prosječno prijeđenih 275.000 kilometara. Najpovoljniji među deset najzastupljeniji modela je Toyota RAV4, koja prosječno vrijedi 95.032 kune. Toyote RAV4 se u prosjeku prodaju kada dosegnu devet godina i prešle su oko 160.000 kilometara.     

Među najskupljim modelima SUV/crossovera na Njuškalu nalazi se Mercedes GLE, čija prosječna cijena dostiže vrtoglavih 715.000 kuna, a među najpovoljnijima je Daihatsu Terios, koji možete kupiti za prosječno 26.000 kuna.

Analizu je napravio portal Njuškalo prema bazi oglasa osobnih automobila u rujnu 2017. Iz analize su isključene ekstremne vrijednosti te vozila izvan Hrvatske. Inače, automobili u prve dvoje godine izgube između 35-40 posto svoje vrijednosti pa za osjetno manje novca možete doći do automobila o kojem možda ne bi ni sanjali.

Na stranicama jedne od najvećih tvrtki za prodaju polovnih autombila donose nekoliko jednostavnih savjeta za kupnju rabljenih auta.

Mercedes GLE najskuplji

- Ako se uskoro pojavljuje nova linija, staroj pada cijena za oko 10 posto. Prije kupnje automobil odvedite na kanal ili dizalicu jer tako možete vidjeti je li auto naknadno bojan, neravnine na unutarnjim nosačima...objašnjavaju u TRCZ-u. Ako otkrijete da vas je prodavač na bilo čemu prevario, odustanite i nemojte zaboraviti da imate pravo provjeriti i vlasništvo auta.

Vrijeme za prodaju

Prema analizi podataka portala Njuškalo za razdoblje od 2014. do 2016., rabljeni automobili najviše su se prodavali u jesenskim mjesecima, od rujna do studenog, a najviše u listopadu. Najmanje pogodno razdoblje za prodaju auta bilo je u ljetnim mjesecima, a mjesec s najmanjim udjelom prodanih automobila je lipanj. Nakon studenog, u prosincu i siječnju očekuje se pad prodaje rabljenih automobila, nakon čega se ponovni rast očekuje u veljači i ožujku.

Prosječna cijena, godina proizvodnje i kilometraža za najzastupljenije SUV/crossovere
 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Mark, jesi se našikao bunike?! Objave o Milanoviću i Ustavnom sudu fejs proglasio nasiljem!
ŠTO JE SAD OVO

Mark, jesi se našikao bunike?! Objave o Milanoviću i Ustavnom sudu fejs proglasio nasiljem!

Naša je tehnologija pokazala da objava izgleda kao druge koje krše naše Standarde zajednice po pitanju Nasilan i uznemirujuć sadržaj, kažu nam iz Mete

Približava nam se Vražji komet: Veći je od Mount Everesta, a vidi se jednom u 70 godina
SPEKTAKL NA NEBU

Približava nam se Vražji komet: Veći je od Mount Everesta, a vidi se jednom u 70 godina

Komet 12P/Pons-Brooks najbolje bi se trebao vidjeti krajem ožujka, ali na mračnim mjestima koja nisu zagađena svjetlošću. Sljedeći put bi trebao biti vidljiv tek 2095. godine
Čudovišta, vampiri i asteroidi: Teorije zavjere stvorene AI-om preplavile društvene mreže...
NAJAVLJUJU SMAK SVIJETA

Čudovišta, vampiri i asteroidi: Teorije zavjere stvorene AI-om preplavile društvene mreže...

Abbie Richards, istraživačica dezinformacija na TikToku, rekla je da širenje teorija zavjera može biti financijski isplativo kroz "Kreativni program" TikToka.