Obavijesti

Tech

Komentari 4

U hrvatsko-slovenski startup Bellabeat uložila i Jessica Alba

U hrvatsko-slovenski startup Bellabeat uložila i Jessica Alba
4

U startup za trudnice uloženo je 4,5 milijuna dolara. Među investitorima su Jessica Alba, programer Gmaila Paul Buchheit, osnivač TechCruncha Michael Arrington...

VIDEO

Posljednjih tjedan dana bilo je iznimno uspješno za hrvatsku startup scenu. Zagrebački matematičar Sandro Mur i slovenska umjetnica Urška Sršen sa svojim su startupom za trudnice Bellabeatom p rivukli za hrvatsku startup zajednicu rekordnih 4,5 milijuna dolara investicije , piše Poslovni dnevnik.

Nije fascinantan samo iznos ulaganja, već i popis investitora na kojem se nalaze američke filmske, ali i investicijske zvijezde . Među inima, u Bellabeat je uložila glumica Jessica Alba, kreator i vodeći programer Googleovog Gmaila Paul Buchhe it, o snivač TechCruncha Michael Arrington , jedan od sto najbogatijih ljudi Nicolas Berggruen, te Ron Conway, jedan od najpoznatijih investitora u Silicijskoj dolini i čovjek koji je među prvima uložio u Google i PayPal.

Urška Sršen, suosnivačica Bellabeata Urška Sršen pojašnjava da su se javnosti otvorili sredinom prošle godine Indiegogo kroz crowdfunding kampanju od 11,8 tisuća dolara za BabyWatch. Taj uređaj prati rad djetetovog srca, dojavljuje informacije na mobitel i majka ih potom rezultate može dijeliti s prijateljima . Nakon toga se za njih zainteresirao Y Combinator , jedan od najpoznatijih svjetskih inkubatora. Tamo su prošli  mentorski program, promijenili ime u Bellabeat i nadogradili mogućnosti svog rješenja. Sršen navodi da Bellabeat čini tim od 15 ljud i od čega devet inženjera koji rade u uredima u Zagrebu i San Franciscu, a investiciju misle potrošiti na lansiranje nove generacije Bellabeat proizvod a, rast tima i širenje servisa za liječnike kojeg testiramo s nekoliko klinika u Europi i SAD-u.

VIDEO

Druga velika investicija je u Farmeron , koji je nakon početnih 1,4 milijuna dolara, dobio dodatnih 2,65 milijuna dolara investicije. Matija Kopić, osnivač Farmerona kaže da su narasli na 28 zaposlenih, od čega petero u SAD-u. Farmeron će nova sredstva iskoristiti za širenje prodajnog i financijskog menadžmenta u SAD-u , te za agresivniji razvoj analitičke tehnologije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.