Obavijesti

Tech

Komentari 5

U Hrvatsku stiže novi Subaru Impreza s hibridnim pogonom

U Hrvatsku stiže novi Subaru Impreza s hibridnim pogonom
10

Imprezi je blago promijenjen izgled, no najvažnija novost je hibridni pogon koji kombinira bokser motor i električni motor. U seriji su i pogon na sve kotače te automatski CVT mjenjač

VIDEO

Nakon što smo u Italiji vozili nove hibridne verzije Forestera i XV-a, redizajniranu Imprezu u hibridnoj verziji smo zbog korona krize upoznali na daljinu, putem digitalne press konferencije prenošene iz Italije. Dojmove o vožnji tako nismo uspjeli skupiti no svejedno smo saznali mnogo toga o novom, modernijem i štedljivijem japanskom kompaktu. 

Pokretanje videa...

02:20

Redizajnom je Impreza dobila novi, blago promijenjen prednji kraj dok straga gotovo ništa nije dirano. Unutrašnjost je također gotovo identična, neke razlike teško ćete primijetiti.

Mnogo veći napredak je postignut u pogledu sustava za pomoć u vožnji. Impreza u serijskoj opremi ima novu verziju nagrađivanog EyeSight sustava koji zaista pomaže pri izbjegavanju sudara i donosi druge praktične prednosti poput adaptivnog tempomata i upozorenja da je vozilo ispred vas krenulo na semaforu. 

Najveća novost je pogonski sklop. Riječ je o hibridnom sustavu kojeg smo već isprobali u Foresteru i XV-u i koji je jedinstven na svijetu. On, naime električni motor kombinira s benzinskim bokser motorom.Benzinski bokser ima 150 KS, a električni motor, integriran u mjenjač -  17 KS.

Ovakav sustav štedi desetak posto goriva, a potrošnja nove Impreze je prema prilično realnom WLTP mjerenju - 7,7 l/100 km. Maksimalna brzina auta iznosi 197 km/h, a ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 10 sekundi. Pogon je jedinstven, simetrični na sve kotače, a raspored mase idealan - 50 posto sprijeda i 50 posto straga. Sve to Imprezu čini vrlo uvjerljivom pri agresivnijoj vožnji.

 

Redizajnirana Impreza s hibridnim pogonom je na hrvatskom tržištu od prvog dana lipnja. Nude se dvije razine opreme. Cijena osnovne verzije sa serijskim pogonom na sve kotače, automatskim CVT mjenjačem i Style Navi razinom opreme je 270.093 kuna, dok skuplja Premium verzija stoji 290.857 kuna.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Telemachov novi potez: Snizili cijene optike svima i dižu brzine
POZITIVAN CJENOVNI UDAR

Telemachov novi potez: Snizili cijene optike svima i dižu brzine

Telemach je odlučio pojednostaviti ponudu te svojim korisnicima optičkog interneta snižavaju cijene u njihovim Giga paketima. Uz to, ukinuli su i najmanji paket od 300 Mbit/s te svi dosadašnji korisnici dobivaju 1 Gigu

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula
NOVI MODEL

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula

Google DeepMind najavio je novu vrstu modela umjetne inteligencije za medicinska istraživanja koji može predvidjeti strukturu i interakcije svih živih molekula
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić