Obavijesti

Tech

Komentari 8

U iščekivanju sljedećeg Onea, HTC donosi solidni Desire 816

U iščekivanju sljedećeg Onea, HTC donosi solidni Desire 816
11

HTC će nasljednika Onea predstaviti za mjesec dana, a u međuvremenu su stigla dva Desire uređaja s 4G podrškom. Uz njih su otkrili i Power to Give platformu

VIDEO

HTC će novi One službeno predstaviti tek 25. ožujka, a u ponedjeljak su na Mobile World Congressu u Barceloni pokazali tek siluetu telefona uz obećanje da će njihov najbolji telefon biti još bolji. Šef HTC-a Peter Chou je tijekom svog govora nekoliko puta istaknuo kako oni ne žele raditi ustupke koje rade i drugi da bi imali jeftinije uređaje, već da oni jednako rade na funkcionalnostima i ljepoti uređaja. Dodao je kako je velika prilika na tržištu u srednjem rangu uređaja, a zbog toga su i predstavili novi Desire 816.

Telefon je dizajniran u stilu HTC One linije, no kućište je plastično i dolazi u nekoliko boja te izgleda prilično solidno. Plastika na pozadini je sjajna, u stilu iPhonea 5C.

Dolazi s ekranom dijagonale 5,5 inča i HD rezolucije (1280x720 piksela). Iako nema UltraPixel kameru kao One modeli, HTC je u 816 ugradio stražnju kameru rezolucije 13 megapiksela s HTC Zoe aplikacijom te prednju od 5 megapiksela koja će biti odlična za vaše selfie fotke. 

Pogoni ga četverojezgreni Snapdragon procesor takta 1,6 GHz, a opremljen je i 4G podrškom. Telefon će biti dostupan u Kini od ožujka, a tijekom travnja i u ostatku svijeta. 

HTC je uz Desire 816 predstavio i Desire 610 o kojem nije bilo riječi na konferenciji, a radi se o telefonu s ekranom dijagonale 4,7 inča. Pogoni ga četverojezgreni procesor te i on nudi LTE podršku. U Europu stiže u svibnju. 

HTC radi dijeljeno superračunalo

Uz telefone HTC je na sajmu otkrio i Power to Give dijeljenu platformu. Njezin cilj je da korisnici daju dio svoje procesorske snage u znanstvene svrhe. Istaknuli su kako bi milijun HTC One telefona u ovom projektu imalo snagu jednog superračunala, što bi drastično skratilo istraživanja organizacijama koje bi inače za obradu iste količine podatak potrošile nekoliko godina. Nakon skidanja aplikacije, korisnici će moći odabrati istraživanje kojem žele posvetiti svoju procesorsku snagu, a aplikacija će biti aktivna dok se telefon puni i dok je spojen na Wi Fi mrežu. Beta verzija će se moći skinuti za HTC uređaje, a u sljedećih pola godine i za druge Androide.

Ivana Hruškovca pratite na Facebooku


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama