Obavijesti

Tech

Komentari 61

U kućištu od magnezija stigao novi 'ubojica iPhonea' iz Kine

U kućištu od magnezija stigao novi 'ubojica iPhonea' iz Kine
5

Ekran je, kao i na prošlom modelu, velik 5,5 inča s HD rezolucijom 1080p. Glavna kamera ima 13 megapiksela i brojne napredne funkcije, a prednja 5 megapiksela

VIDEO

Kad nekome spomenete "kineske mobitele" vjerojatno je prva asocijacija niska cijena i još niža kvaliteta. No, u posljednje vrijeme kompanije iz te zemlje na tržište izbacuju sve bolje premium modele koji ne samo da mogu parirati gigantima poput Samsunga ili Applea nego ih nekim karakteristikama čak i nadmašuju.

Jedan od takvih svakako je i OnePlus koji je u zoru ovoga utorka i službeno dobio svoju drugu verziju. Nešto više od godinu dana nakon što je OnePlus One pokazao da se i za manje od 300 eura može kupiti vrhunski smartphone, njegov nasljednik OnePlus 2 nastavlja pozitivan trend uz tek nešto višu cijenu, ali i dalje gotovo duplo nižu od konkurentskih modela.

Dojam kvalitete na prvi pogled odat će magnezijsko kućište i metalne tipke koje donosi OnePlus 2. Ispod kućišta i tipaka smješten je četverojezgreni Qualcommov Snapdragon 810 procesor zajedno s čak 4 GB RAM-a. Što se interne memorije tiče, nude se modeli od 16 i 64 GB .

Ekran je, kao i na prošlom modelu, velik 5,5 inča s HD rezolucijom 1080p. Glavna kamera ima 13 megapiksela i brojne napredne funkcije, a ona prednja 5 megapiksela.

Energiju OnePlusu 2 daje baterija od vrlo dobrih 3300 mAh. Operativni sustav koji ga pogoni je OxygenOS . Riječ je o prilagođenoj verziji Androida koju je razvio OnePlus.

Ono što vas vjerojatno najviše zanima je cijena. Ona za model od 16 GB iznosi 329 eura, a za 64 GB 399 eura . Prodaja preko interneta krenut će 11. kolovoza.

Dakle još jedan u nizu "ubojica iPhonea" je stigao. Iluzorno je očekivati da bi i ovaj "Kinez" mogao "ubiti" Appleovu uzdanicu, ali zbog odličnog omjera cijene i kvalitete mogao bi biti itekako dobro prodavan, možda i bolje od svoje prve verzije.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Isprobali smo 360 Botslab Kids Watch E3 pametni sat za djecu
UVIJEK ONLINE

Isprobali smo 360 Botslab Kids Watch E3 pametni sat za djecu

Pametni sat za djecu E3 dolazi s jednostavnim sučeljem koje će djeca lako svladati, roditelji preko mobilne veze mogu pratiti lokaciju i kontaktirati mališane, a sat ima i kameru

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta