Obavijesti

Tech

Komentari 1

U Labinu, Gračacu i Brtonigli dobili su besplatni internet

U Labinu, Gračacu i Brtonigli dobili su besplatni internet

U okviru programa WiFi4EU, Grad Labin te općine Gračac i Brtonigla - Verteneglio dobili su vaučere u iznosu od 15.000 eura za osiguravanje besplatnog interneta na javnim lokacijama

VIDEO

Grad Labin te općine Gračac i Brtonigla - Verteneglio dio su gradova i općina kojima je u sklopu inicijative WiFi4EU, s ciljem uvođenja besplatnog Wi-Fi-a za građane i posjetitelje na javnim lokacijama, dobili su vaučer u iznosu od 15.000 eura, izvijestio je HT.

Uz zamjenu postojeće mreže novom, bržom i kvalitetnijom mrežom, u Gradu Labinu instalirana je oprema i na novih šest lokacija - Titov trg, šetalište San Marco, gradska tržnica, Zelenice ulica u centru grada, igralište Kature te na rivi u Rapcu - čime je proširena mreža pokrivenosti besplatnog gradskog interneta. 

- U situaciji u kojoj se trenutno nalazimo ovakvi projekti su izuzetno važni jer omogućuju građanima da nastave i dalje obavljati svoj posao, da održavaju veze s obitelji i prijateljima te da im se olakša prilagodba novonastalim promjenama - izjavio je gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić.

U općini Gračac Hrvatski Telekom je instalirao ukupno 13 pristupnih točaka, na pet vanjskih i osam unutarnjih lokacija. Time je omogućen besplatan pristup WiFi internetu na lokacijama kao što su upravna zgrada općine Gračac, KIC „Napredak“ Gračac, knjižnica i čitaonica Gračac te u ulici Nikole Tesle i Školskoj ulici kao i Parku sv. Jurja. Zahvaljujući programu WiFi4EU lokalno stanovništvo i posjetitelji imat će se brz pristup Internetu u glavnim središtima javnog života poput trgova, parkova, knjižnica, javnih zgrada i sl.

Besplatnim WiFi signalom pokriveni su svi trgovi u naselju Brtonigla, površine ispred Turističke zajednice, Glavna ulica, park kod crkve Sv. Zenona, prostor ispred Galerije Aleksandar Rukavina te nogometno igralište i tribine u sportskoj zoni naselja. U naselju Nova Vas, besplatnim su Wi-Fi signalom pokriveni glavni trg naselja i okolne površine, dok su u naselju Fiorini postavljene dvije pristupne točke kako bi se besplatnim internetom obuhvatilo gotovo cijelo naselje.

- Iznimno sam zadovoljan načinom na koji je realiziran ovaj projekt kao i podrškom Hrvatskog Telekoma. Naša regija je, uz ostale aktivnosti, također i turistički orijentirana tijekom cijele godine budući da je, osim sezonskog ljetnog turizma, ovdje vrlo popularan i ciklo turizam u ostalim mjesecima te smo otvoreni za sve oblike daljnje suradnje, osobito kada je riječ o digitalizaciji i modernizacije - izjavio je Paolo Klarić, načelnik Općine Brtonigla – Verteneglio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način