Tech

Komentari 0

Uložili više od 3 milijuna eura u coworking prostor u Zagrebu, usmjereni na žene poduzetnice

Uložili više od 3 milijuna eura u coworking prostor u Zagrebu, usmjereni na žene poduzetnice

Ponosni smo na činjenicu da dajemo poticaj razvoju ženskog poduzetništva i pomažemo osnaživanju poduzetnica samohranih majki, rekla je Klara Rajinović menadžerica poslovnog razvoja

Vjerujemo da coworking prostori nisu trend, već dugoročno rješenje za sve vrste profesionalaca i industrija jer omogućuju hibridne koncepte rada. Naš je primarni fokus, uz osiguravanje kvalitetnog radnog mjesta, pružiti korisnicima kvalitetnu mrežu kontakata i potaknuti ih na međusobnu suradnju - rekla je Klara Rajnović, menadžerica poslovnog razvoja SquareOne coworkinga. 

Novi prostor za coworking, evente i druženja smjestio se kod samog Meštrovićevog paviljona. 

Projekt je pokrenut na temelju globalnog iskustva Rent24 zajednice, jednog od vodećih svjetskih coworking operatera, a vlasništvo je Roberta Bukvića čija je investicija veća od tri milijuna eura.

Posebnost ovog coworkinga je izraziti fokus na žensko poduzetništvo. 

Naime, od tri, jedan kat posebno je rezerviran za žene i sadržajima prilagođen potrebama poduzetnica. Usto je pokrenut i program subvencioniranja samohranih majki i majki djece s teškoćama u razvoju, s dugoročnim ciljem osiguravanja besplatnog radnog prostora.

- Ponosni smo i na činjenicu da dajemo poticaj razvoju ženskog poduzetništva i pomažemo osnaživanju poduzetnica samohranih majki -  istaknula je Rajnović.

Zgrada obuhvaća 1.200 m2 uredskih prostora, a koncipirana je u formatu privatnih ureda za od jedne do osam osoba, dijeljenog radnog prostora te prostorija za sastanke, opuštanje i događanja raznih oblika.

Projektni dio za prostor napravio je Studio 3P predvođen arhitektom Janom Pivcem.

Osim klasičnog najma ureda ili stola, u prostoru će se redovito održavati konferencije i predavanja, subvencionirati start-upovi i studentski projekti, a svaki četvrtak organizirani su after work eventi, od panel rasprava o poslovanju do popularnih pub kvizova.