Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Usporedite naknade banaka i koja vas od njih najviše dere

Nama je cilj da klijenti mogu donijeti lakšu i informiraniju odluku o odabiru usluga, a time se jača i konkurentost tržišta i zaštita potrošača, poručio je guverner HNB-a Boris Vujčić.

3 komentara

Koja banka naplaćuje najmanje, a koja najviše za prekoračenje po tekućem računu? Koja zima najmanje, a koja najviše za vođenje računa. Sve te i ostale usporedbe naknada za hrvatske banke sad možete provjeriti na jednom mjestu. Hrvatska narodna banka je jučer prezentirala mobilnu aplikaciju mHNB i interaktivni alat na svojim internetskim strancima koji omogućuje uvid u naknade i njihovu usporedbu. Aplikacija izbacuje banke od najniže do najviše naknade. Moguće je usporediti i dvije banke po različitim naknadama.

Ili imati uvid u sve naknade koje naplaćuje vaša banka.

- Tako je potrošačima omogućena jednostavnija usporedba aktualnih naknada po bankama za najčešće korištene platne usluge, kako bi mogli informiranije i lakše donositi odluke o odabiru platnih usluga i njihovih pružatelja, a time se, jačajući konkurentnost tržišta, jača i zaštita potrošača - rekao je guverner Boris Vujčić.

Mi smo usporedili, primjerice, kamate za dopušteno prekoračenje po računu, popularni "minus" i iznenadili smo se koliko kamate variraju od banke do banke.

Za razliku od sličnih alata, HNB je institucija kojoj je zadaća nadzor banka, pa su njihovi podaci službeni i ažurni.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message