Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Uz ove savjete vaš iPhone će opet moći surfati punim gasom

Safari preglednik na vašem iPhoneu s vremenom može djelovati kao da se usporio, međutim uz par jednostavnih 'zahvata' vratit ćete mu živost kao da je prvi dan

Presentation iPhone X at Apple Park
Foto: Christoph Dernbach/DPA/PIXSELL
6 komentara

Ako je Safari preglednik na vašem iPhoneu ili iPadu trom i usporen kod učitavanja stranica ili listanja, to može potpuno uništiti iskustvo korištenja uređaja. Sumnja prvo može pasti na lošu Wi-Fi mrežu, ali ako ostale aplikacije rade glatko, nekoliko stvari koje bi mogli isprobati mogle bi vratiti brzinu vašem Safariju. 

Zatvorite sve otvorene kartice
Često ni ne razmišljamo o stranicama koje otvaramo, ali svaki klik otvara stranice u novom tabu. S vremenom taj broj može narasti na nekoliko desetaka, ili stotina, ako stvarno ne pazite na otvorene stranice. U donjem desnom kutu ekrana imate ikonu za tabove i dugi pritisak na nju otvorit će vam opcije za zatvaranje otvorenih kartica. Na vrhu ćete imati opciju da 'Zatvorite svih XX kartica'. 

Izbrišite povijest pregledavanja, podatke i kolačiće
Svaki naš odlazak na neku stranicu u Safariju se bilježi kako bi sljedeći put lakše došli do nje i brisanje svih podataka će omogućiti Safariju da lakše diše, ali imat ćete problem što ćete opet neke stranice morati utipkati s punom adresom. Odlaskom u Postavke - Safari imate opciju da obrišete povijest i podatke o pregledavanju. Favoriti će vam ostati, a Safari pamti i podatke koje ste spremili kod upisivanja u razne obrasce. 

Pozadinski procesi vas mogu usporiti
Safari ne mora biti jedini krivac za usporeni rad, već i pozadinski procesi koji troše svoj dio resursa. Ako telefon skida ažuriranja i obavlja osvježavanje aplikacija u pozadini dok surfate, to može zakočiti rad. Automatsko skidanje možete isključiti odlaskom u Postavke iTunesa i trgovine te isključiti automatsko preuzimanje za glazbu, aplikacije, knjige ili ažuriranja softvera. To sve možete obaviti kad vi to želite. Odlaskom u Općenite postavke doći ćete do kartice Osvježavanje aplikacija u pozadini što možete potpuno isključiti ili kontrolirati za svaku aplikaciju zasebno.

Resetiranje mrežnih postavki
Odlaskom na Postavke - Općenito naći ćete opciju za resetiranje pod kojom se nalazi i resetiranje mrežnih postavki, što bi moglo ubrzati rad Safarija, ali i natjerati vas da se opet spajate na svaku Wi-Fi mrežu. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message