Obavijesti

Tech

Komentari 35

Velika očekivanja: HTC-ov One M8 u Hrvatskoj je od 5. svibnja

Velika očekivanja: HTC-ov One M8 u Hrvatskoj je od 5. svibnja
4

Telefon koji dosta podsjeća na lanjski One, nudi niz poboljšanja, od kamere, softvera i izrade. Stiže kod svih operatera, a u slobodnoj prodaji stoji 5999 kn

VIDEO

HTC je u petak u Zagrebu predstavio svoj novi top model One (M8) od kojeg očekuju da će nastaviti dobrim putem prošlogodišnjeg modela i pomoći im u povratku među vodeće proizvođače mobilnih telefona.

Telefon je dobio iznimno dobre kritike, a i prvi pokazatelji prodaje u proteklih mjesec dana su dobri, zbog čega su analitičari Goldman Sachsa dali bolje izglede dionicama kompanije. No, iako dionica HTC-a stoji 14 posto bolje nego prije godinu dana, kako piše Wall Street Journal , kompanija još mora puno raditi kako bi bili ozbiljni rival Samsungu i Appleu.

U regiji HTC stoji bolje, a Petra Razić Rogić, direktorica HTC-a za regiju istaknula je da bilježe dvoznamenkasti rast te da su zadovoljni rezultatima. Te bi pokazatelje trebao poboljšati i One M8 od 5. svibnja. U prodaju stiže kod svih operatera, a maloprodajna cijena bit će mu 5999 kuna. No, oni kojima se ne sviđa HTC Sense, BlinkFeed i ostale dorade, neće moći ovdje izabrati Google Play verziju s čistim KitKat operacijskim sustavom.

Što se telefona tiče, iz HTC-a su istaknuli kako je u odnosu na prošlogodišnji One, ovaj još metalniji te je 90 posto uređaja od metala. Puno je izdržljivija i baterija (40 posto u odnosu na prethodnika), a ističu i mod za štednju baterije koji bi kada ona padne na 10 posto kapaciteta trebao osigurati još 30 sati u standby režimu. No, trebat će vidjeti koliko će izdržati kada se uređaj zapravo koristi...

Telefon sada dolazi s Full HD ekranom dijagonale 5 inča, Snapdragon 801 procesorom na 2,3 GHz te 2 GB RAM-a. U Hrvatskoj će biti jedino verzija sa 16 GB interne memorije, no u HTC-u navode podršku za microSD kartice od 128 GB te 65 prostora na Google Driveu, što ukupni kapacitet diže na 209 GB.

Novitet na telefonu je i dvostruka stražnja kamera koja i dalje snima u rezoluciji od 4 MP, no druga kamera je u stvari senzor koji služi za mjerenje informacija o dubini slike. To vam omogućuje da naknadno uđete u fotografiju i uređujete je te mijenjate fokus po želji. U kratkoj demonstraciji smo isprobali tu mogućnost i radi dobro. No, detaljnije ćemo isprobati sve mogućnosti, pa i neograničene Zoe efekte i DotView masku u opširnijem testu.

Pokretanje videa...

Ivan Hruškovec/24sata VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook
NOVI PROBLEMI ZA METU

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook

Probleme bilježe korisnici u SAD-u, Australiji, dijelovima Europe, među kojima je i Hrvatska. Iz Mete se još nisu oglasili, a Downdetector bilježi i probleme u radu Facebooka.

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'
SMETA IM I ZAKON O TAJVANU

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'

Biden je potpisao i odvojeni prijedlog zakona povezan s tim paketom koji zabranjuje TikTok u SAD-u ako ga njegov kineski vlasnik ByteDance ne proda u roku od godinu dana...
U A1 nude naprednu zaštitu od kibernetičkih napada koju pokreće umjetna inteligencija
ENDPOINT PROTECT

U A1 nude naprednu zaštitu od kibernetičkih napada koju pokreće umjetna inteligencija

Endpoint Protect nudi poslovnim korisnicima, odnosno poduzećima svih veličina, sveobuhvatno rješenje za sigurnost koje kombinira detekciju, analizu, odgovor i sprječavanje prijetnji