Obavijesti

Tech

Komentari 12

'Vlade moraju pomoći kako bi električni automobili uspjeli'

'Vlade moraju pomoći kako bi električni automobili uspjeli'
1

Izvršni direktori automobilskih tvrtki upozorili su na sajmu automobila u Frankfurtu da bi europski propisi mogli biti pogubni za njihovu dobit i za radna mjesta jer prosječni kupci ne kupuju električna vozila

Europski proizvođači automobila poručuju vladama da moraju pomoći u izgradnji punionica za električna vozila i osigurati poticaje potrošačima kako bi se povećala prodaja vozila na baterijskih pogon i pomoglo industriji da udovolji strogim novim propisima o emisijama.

Ništa benzin: Smart je prvi koji se odlučio isključivo za struju
Ništa benzin: Smart je prvi koji se odlučio isključivo za struju

Njemački proizvođači automobila ubrzavaju planirano uvođenje električnih vozila pod pritiskom zacrtanog cilja Europske unije da se emisija ugljičnog dioksida u razdoblju od 2012. do 2030. godine smanji za 37,5 posto, povrh 40-postotnog smanjenja u razdoblju od 2007. do 2021.godine.

Izvršni direktori automobilskih tvrtki upozorili su na ovotjednom sajmu automobila u Frankfurtu da bi europski propisi mogli biti pogubni za njihovu dobit i za radna mjesta jer prosječni kupci ne kupuju električna vozila i skloniji su većim terencima, SUV-ovima.

FILE PHOTO: 89th Geneva International Motor Show in Geneva

- Naša industrija želi što prije dosegnuti mobilnost s nultom emisijom. No, taj je prijelaz zajednička odgovornost i zahtijeva zajednički angažman - rekao je izvršni direktor grupe PSA Carlos Tavares, ujedno i predsjednik europskog udruženja autoindustrije ACEA.

Istina o struji: U Hrvatskoj više punionica nego električnih auta
Istina o struji: U Hrvatskoj više punionica nego električnih auta

- Vlade diljem EU-a moraju se uskladiti s pojačanim tempom kojim uvodimo ove automobile i drastično povećati ulaganja u infrastrukturu. Štoviše, moraju uvesti održive poticaje za kupnju koji će biti harmonizirani diljem EU-a - poručio je Tavares.

Pokretanje videa ...