Tech

Komentari 19

Vrhunski multitalent: Note je štedljiv, siguran i prostran

Vrhunski multitalent: Note je štedljiv, siguran i prostran

Prostranost, varijabilnost i vrhunske sigurnosne tehnologije odlike su Nissana Notea. Trocilindraš iz 1.2 litre izvlači 98 konjskih snaga, a oduševio je mirnoćom

Poznatim vrijednostima Notea nedavno se pridružio i novi adut, snažniji i štedljiviji benzinski motor. Trocilindraš obujma 1.2 litara s kompresorom razvija 98 KS, a oduševljava mirnoćom u radu. Ovo je možda i najkultiviraniji trocilindraš na tržištu.

Snaga se razvija linearno, bez eksplozivne navale tipične za turbo konkurenciju što dodatno povećava komfor u vožnji. Ubrzanja nisu spektakularna, prije svega zbog vrlo dugih prijenosnih omjera mjenjača (maksimalna brzina se postiže u četvrtoj od pet brzina). Note je ugodan i udoban u vožnji, ni sportsko ponašanje u zavojima nije mu strano, a oduševljava varijabilnom stražnjom klupom koju je moguće pomicati. 

U usporedbi s drugim gradskim autima (koji su uglavnom nešto kraći), Note je uvjerljivo najprostraniji.

Dobro uređena unutrašnjost

Unutrašnjost Notea je dobro i maštovito dizajnirana. U top paketu opreme ništa ne nedostaje, a tu je sustav pomoći pri parkiranju s četiri kamere, navigacija, automatska klima, tempomat i još mnogo toga. Stoga je cijena od 131.871 kuna opravdana. Naravno, u ponudi su i umjerenije opremljene i jeftinije izvedbe Notea.

Nissan Note 1.2 DIG-T Tekna

Tvornički podaci:
masa: 1060 kg
dimenzije: 410x170x153cm
obujam:  1198 ccm
snaga:  72 kW/98 KS  
ubrzanje (0-100km/h):  11,7 s
najveća brzina: 181 km/h
potrošnja:  4,3 l /100 km

Cijena: 131.871 kn (testni model)   124.405 kn (bez doplata)
Konkurencija: Honda Jazz, Renault Clio, Kia Rio, Volkswagen Polo