Tech

Komentari 166

Web Summer Camp se vraća uživo konferenciji u Šibeniku

Web Summer Camp se vraća uživo konferenciji u Šibeniku

Prijave za pojedine trackove će se zatvarati dinamikom kako se za njih budu prodavale ulaznice, a na taj način će se osigurati da niti na jednom ne bude broj polaznika veći nego što dvorane mogu dopustiti

Nakon što su ga lani preskočili, domaća IT tvrtka Netgen najavila je kako će Web Summer Camp konferenciju ove godine organizirati uživo, u Šibeniku 2. i 3. rujna. Konferencija koja okuplja oko 200 developera i web stručnjaka organizira se od 2012. godine, a ove će biti u pet odvojenih trackova - dva poslovna Tech Forum, UX/PM, te tri developerska Symfony, PHP i JavaScript, pri čemu je posebnost da će polaznici moći pratiti samo jedan odabrani track.

Prijave za pojedine trackove će se zatvarati dinamikom kako se za njih budu prodavale ulaznice, a na taj način će se osigurati da niti na jednom ne bude broj polaznika veći nego što dvorane mogu dopustiti, odnosno da se poštuju mjere fizičke udaljenosti tijekom radionica. 

Među govornicima i predavačima ističu se Paul Boag, UX konzultant i lider u području digitalne transformacije, te Janus Boye, veteran CMS/DXP industrije te organizator Boye konferencija u Danskoj i SAD-u. Dodatno, Maxim Salnikov iz Microsoft Azurea održat će radionicu na JavaScript tracku, dok se konferenciji treći put za redom pridružuje Nicolas Grekas iz Symfonyja. Od domaćih predavača, polaznici će moći prisustvovati na radionici profesionalnih Scrum trenera Ane Roje i Ognjena Bajića, dok će Josip Stuhli iz SofaScorea održati radionicu u sklopu PHP tracka.

- Optimistični smo da se uvjeti neće pogoršati do održavanja konferencije, obzirom na rast cijepljenih te pad broja oboljelih. Obzirom na specifičan karakter naše konferencije te networking koji se ne može niti približno ostvariti putem online platformi, održavanje konferencije uživo bila je jedina opcija koju smo razmatrali - kaže Ivo Lukač Netgenov suosnivač i direktor, te dodaje

- Prije donošenja konačne odluke, preispitali smo mišljenja i očekivanja u zajednici oko događanja i konferencija i primijetili da su se zasitili online konferencija te da žele sudjelovati na događanjima uživo.

Nakon cjelodnevnih radionica koje drže vodeći stručnjaci iz raznih krajeva svijeta, polaznici dosadašnjih konferencija najčešće ističu da stječu iskustvo koje mogu odmah koristiti u svom poslu, a kao dodatnu korist navode i izravno umrežavanje te razmjenu iskustva s kolegama.