Obavijesti

Tech

Komentari 5

Za tako malo novca teško se može dobiti moćniji telefon

Za tako malo novca teško se može dobiti moćniji telefon
16

Nakon što su lani izbacili cijeli niz uređaja u Barceloni, Alcatel je sada predstavio tri telefona koji cijenom spadaju u niži rang te novi tablet. Alcatel 1S

VIDEO

Iako su trenutno u središtu pažnje inovativni uređaji s preklopnim ekranima i 5G mogućnostima, u Alcatelu kažu kako se ne smiju iz vida izgubiti korisnici koji i dalje žele samo dobre uređaje po povoljnoj cijeni. Zbog toga su u Barceloni predstavili tri nova mobitela - 3,3L i 1S. Naime, sva tri telefona dolaze po cijeni nižoj od 200 eura, a u Alcatelu naglašavaju da se trećina mobitela u Europi prodaje upravo u tom cjenovnom rangu.

Alcatel 3 tako dolazi s 5,9-inčnim ekranom (720p) s minijaturnim 'zubom' na vrhu. Za pogon je zadužen Snapdragon 439 s osam jezgri, a nudit će se u varijantama sa 3/32 ili 4/64 GB memorije koja se može proširiti microSD karticama. Kapacitet ugrađene baterije je 3500 mAh. Opremili su ga kamerama od 13 i 5 megapiksela straga, dok će selfije snimati kamera od 8 megapiksela. Uz bokeh efekt i ovaj telefon koristi umjetnu inteligenciju kako bi prepoznao scene i prilagodio postavke snimanja. Osim prstom, telefon može skenirati vaše lice kako bi se otključao, a tu su i AR emojiji za one koji žele komunicirati stickerima. U prodaju stiže tijekom proljeća i stajat će 159 ili 189 eura, ovisno o verziji. Nudit će ga i u efektnoj dvobojnoj varijanti.

Alcatel 3L na prvi pogled djeluje identično. Dolazi s istim ekranom kao i trojka, no ovdje je slabiji Snapdragon 429, ali i 2/16 GB memorije, što za današnje aplikacije i zahtjeve uređaja može biti prilično skromno. Baterija je jednaka, a ista je i kamera. Telefon će tijekom godine dobiti upgrade na Android 9. Njegova cijena je 139 eura. 

Model 1S najpovoljniji je od ova tri i nudi 5,5-inčni HD ekran s 18:9 formatom stranica te 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Kapacitet baterije bit će 3060 mAh, što bi trebalo omogućiti da izgura kroz dan. Straga se nalaze kamere od 13 i 2 megapiksela i nude sve mogućnosti kao i na modelima 3. S prednje strane uređaja nalazi se kamera od 5 megapiksela. Stajat će oko 109 eura, što ga svrstava u sam vrh telefona najnižeg cjenovnog ranga.

Nov je i tablet 3T koji stiže s ekranom dijagonale 10 inča i dvostrukim prednjim zvučnicima te baterijom od 4080 mAh i Androidom 9. Kao opciju uz tablet će nuditi Audio Station Bluetooth zvučnik s baterijom koja podržava sedam sati glazbe. Sam zvučnik moći će služiti i kao dock za tablet, a zajedno će u setu stajati 229 eura, dok sam tablet stoji 179.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.