Obavijesti

Tech

Komentari 30

Želite bolju Wi-Fi vezu u kući? Ne, nije nemoguće, a evo i kako

Želite bolju Wi-Fi vezu u kući?  Ne, nije nemoguće, a evo i kako
1

Lokacija je uvijek ključna za što kvalitetnije slanje bežičnog signala po kući ili stanu, ali kako većinom imamo nepravilne oblike stanova, u drugoj sobi nam je bolji signal od susjeda nego naš

VIDEO

Mnogima od nas Wi-FI je jedna od stvari bez kojih danas teško možemo zamisliti svakodnevicu, a kad taj Wi-Fi signal nije onakav kakav bi trebao biti svima dođe da si čupamo kosu. Naravno, sami možete poduzeti nekoliko koraka kako bi poboljšali kvalitetu signala u kući.

Lokacija je uvijek ključ
Ako vam se router nalazi u šumi žica iza televizora, mogli bi razmisliti o tome da ga preselite. Idealna lokacija bila bi u središtu stana i da nije blizu prepreka poput zidova ili metalnih predmeta. I da, da nije na podu, već na povišenome. Naravno, idealna situacija nije gotovo kod nikog, ali što ga bolje uspijete pozicionirati imat ćete manje stresova sa signalom kako hodate kroz kuću ili stan. Antene svakako moraju biti uspravno.

Nadogradite softver
Proizvođači često rade softverske preinake kako bi poboljšali performanse uređaja i zato ima smisla biti na posljednjoj verziji. Ako uređaj opciju automatske nadogradnje, uključite je. 

Promijenite kanal
U zgradama ili gusto naseljenim ulicama izgledi su da će biti velik broj Wi-Fi mreža, što može dovesti do interferencija i degradiranja signala. No, mreže rade na različitim kanalima i trebali bi koristiti one koji nisu zauzeti mrežama oko vas. Aplikacije poput Wi-Fi Analyzera mogu pokazati sve mreže i kanale koje koriste. 

Odredite prioritete
Ako vaš router ima QoS (Quality of Service) opciju onda možete odrediti prioritete internetskog prometa, ovisno o aplikacijama. Recimo skidanju podataka možete dati manji prioritet u odnosu na streaming Netflixa. 

Povećajte doseg
Ako vam promjene kanala, frekvencija ili softvera ne donose koristi, mogli biste isprobati uređaje za povećanje dosega bežične mreže. Takvi uređaji prikupe signal i šalju ga dalje, ali dosta oslabljenog. Opcija su i adapteri koji preko električne mreže omogućuju da pošaljete signal kroz zidnu utičnicu. Na taj način na drugom dijelu kuće možete postaviti dodatni router koji će služiti kao pristupna točka. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno