Obavijesti

Tech

Komentari 60

Želite li ovu Opel Omegu trebat ćete pripremiti 500.000 kuna

Želite li ovu Opel Omegu trebat ćete pripremiti 500.000 kuna
6

Omega je debitirala 1990. godine, bila i ostala jedna od najbržih limuzina na svijetu i do danas najjači serijski Opel

VIDEO

Iako je star skoro tri desetljeća, Lotus Omega još izaziva leptiriće u trbuhu pravih automobilskih znalaca. Do 1992. godine proizvedeno je samo 950 primjeraka Lotusa Omege pa je ekskluzivnost tog automobila u današnje vrijeme još veća, piše Auto start. 

Švicarski trgovac klasičnim automobilima, Oldtimer Galerie Toffen, ovih je dana na prodaju ponudio Lotus Omegu iz 1992. godine, s prijeđenih samo 21.042 kilometara. Ispod haube se nalazi 3,6-litreni 6-cilindrični motor, baziran na standardnome 3.0-litrenom benzincu iz Omege. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Lotusovi inženjeri povećali su zapreminu na 3,6 litara i dvama turbopunjačima Garrett T25 dobili impresivnu snagu 377 'konja'. Prodavač navodi kako ovaj primjerak Lotus Omege ipak raspolaže s 361 KS, zbog strožih ekoloških normi u Švicarskoj, u vrijeme kada je automobil proizveden za to tržište. 

Opel Lotus Omega, zahvaljujući impresivnim performansama, svojevremeno je bio druga najbrža serijska limuzina, nakon Alpine BMW B10 Biturbo. Između ostalog, ima poboljšane ovjes i kočnice te atraktivne masivne branike, stražnji spojler, dvostruke ispušne cijevi...A grijana kožna sjedala i električni podizači stakala bili su rijetkost početkom devedesetih. 

Na tržištu rabljenih teško je pronaći bolje očuvani primjerak pa nije čudna cijena 67.400 eura. Usporedbe radi, početkom devedesetih, kada je Lotus Omega bio nov automobil, koštao je 125.000 njemačkih maraka, odnosno oko 64.000 eura. 

POGLEDAJTE Lvl8. PROGNOZU O PROMJENAMA KOJE ČEKAJU POZNATU VIDEOIGRU:

Pokretanje videa...

EPIC preuzima Rocket League? 00:13
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....