Tech

Komentari 38

ZTE otkrio niz AXON uređaja, "Mini" je siguran i izdržljiv

ZTE otkrio niz AXON uređaja, "Mini" je siguran i izdržljiv

Axon Mini ima senzor otiska prsta, skener oka i glasovno prepoznavanje, a sam uređaj je od legure kakva se koristi i u izradi Boeinga 787. Stoji od 329 eura

Kineski ZTE još u srpnju je najavio Axon mini, no tada su otkrili tek kako telefon ima 5,2-inčni Super AMOLED ekran uz 'force touchscreen', ekran osjetljiv na razinu pritiska. Sada su na predstavljanju cijele Axon linije otkrili i detaljne specifikacije telefona koji kreće u globalnu prodaju.

Što se specifikacija tiče, pogoni ga Qualcommov Snapdragon 616 čip s osam jezgri te Adreno 405 grafikom i Full HD ekranom. Uz 3 GB radne memorije, dostupno će biti 32 GB interne koja se može proširiti microSD karticama. Stražnja kamera snima fotografije od 13 megapiksela s brzinom fokusiranja od 0,1 sekunde, a prednja kamera ima kameru od 8 megapiksela. Samo kućište trebalo bi biti prilično izdržljivo jer je izrađeno od legure aluminija i titanija kakva se koristi i u  Boeingu 787. Za one fokusirane na sigurnost, telefon ima tri biometrijske opcije za prepoznavanje vlasnika -  senzor otiska prsta, glas i skeniranje oka. 

Axon mini imat će i NBA verziju s gomilom fotografija košarkaške lige te drugih usluga vezanih uz nju. Što se tiče cijena, ovisno o boji ona će biti od 329 do 389 eura za Premium model. 

Axon Watch pametni je sat kineskog diva koji bi u prodaju trebao krenuti 27.  listopada, a opremljen je 1,4-inčnim ekranom. Kapacitet baterije je 300 mAh, a tu su standardnih 512 MB RAM-a i 4 GB za pohranu podataka te Bluetooth 4.1 za komunikaciju. Pogonit će ga Tencent OS, a nije poznato koja mu je cijena.

Iako ZTE u službenoj objavi nije objavio previše detalja o Axon Max telefonu, on će imati 6-inčni QHD ekran, Snapdragon 810 te 4 GB RAM-a.