Obavijesti

Tech

Komentari 27

"Zuckerberg je sjedio s nama za stolom i vrlo je pristupačan"

"Zuckerberg je sjedio s nama za stolom i vrlo je pristupačan"
4

Dobro društvo, jaka računala, prostori za odmor i rekreaciju normalni su u najvećoj društvenoj mreži na svijetu. Nema bitnih razlika između novaka i stalno zaposlenih

VIDEO

Preporuke se jako cijene i mogu pomoći kod dobivanja intervjua za stažiranje u Facebooku, ali poslije su nevažne. Nije im cilj pronaći ljude koji sve znaju, nego one koji brzo uče, kaže Ivo Sluganović za portal Zimo.

On je jedan od desetak hrvatskih studenata Fakulteta elektronike i računarstva iz Zagreba koji su radili u najvećoj svjetskoj društvenoj mreži. Radio je i u Zuckerbergovoj blizini.

- Mark se ne ponaša kao da je iznad ostalih u tvrtki i vrlo je pristupačan - rekao je Sluganović.

Njega i kolege Facebookovcima je preporučio Lovro Pužar. On je prvi Hrvat, ali i zaposlenik Facebooka koji nije studirao i radio u Sjedinjenim Američkim Državama. Studirao je na FER-u i kolegama u Zagrebu predavao kako održavati društvene mreže. Radne uvjete opisuje kao slobodne i poticajne.

- Kad sam došao, bio sam zadivljen. Nisam mogao vjerovati da nešto takvo postoji u svijetu. Možete doći na posao kada želite i isto tako otići. Hrana je besplatna. Možete u bilo kojem trenutku otići igrati stolni tenis, biljar, pa opet malo raditi i tako u nedogled. Okruženi ste ljudima koji su vam spremni pomoći bilo kada i uvijek se može naći odgovor na bilo koje pitanje - rekao je “ferovac” Igor Jerković.

Smatra kako razlike između njega i drugih studenata koji ondje stažiraju nema. Potrebno znanje za rad nalazio je na internetu. Kao najvažniju odliku radnika naveo je dobru volju.

- Fakulteti i obrazovne ustanove trebaju davati smjernice, no ne mogu uliti znanje. Svatko tko želi nešto postići, uz dobru volju, trud i puno vremena će i uspjeti - kaže Igor Jerković. 

On i kolege navode da su u tri mjeseca u Facebooku naučili puno o tehnološkim inovacijama te dobili puno ideja da i sami osnuju tvrtke u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug
ZASPALI ZBOG GREŠKE

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug

Apple je potvrdio da su upoznati s problemom. No još nije poznato zbog čega se uopće kvar pojavio i što korisnici mogu poduzeti dok ne stigne rješenje

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci
BIJES U ARPANETU

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci

Na današnji dan 1978. godine Gary Thuerk iz tvrtke DEC postao je prvi (poznati) spammer. Umjesto da šalje zasebnu poruku svakom primatelju, poslao je poruku na skoro 400 ljudi
Isprobali smo 360 Botslab Kids Watch E3 pametni sat za djecu
UVIJEK ONLINE

Isprobali smo 360 Botslab Kids Watch E3 pametni sat za djecu

Pametni sat za djecu E3 dolazi s jednostavnim sučeljem koje će djeca lako svladati, roditelji preko mobilne veze mogu pratiti lokaciju i kontaktirati mališane, a sat ima i kameru