Obavijesti

Tech

Komentari 38

Zvijezde YouTubea: Zarađuju milijune od snimanja filmića

Zvijezde YouTubea: Zarađuju milijune od snimanja filmića
6

Nije neobično da komičari, glumci i filmaši iskoriste YouTube kao platformu za promociju i zaradu, ali do milijuna se može doći i igranjem s Disneyevim likovima

VIDEO

Otkad je 2005. YouTube svakome omogućio da u svojoj dnevnoj sobi snimi video i prikaže ga cijelom svijetu, pojavila se nova vrsta zvijezda - zvijezde YouTubea, ljudi koji su slavu stekli na toj društvenoj mreži, a sa slavom je došla i zarada.

Neki su YouTube iskoristili samo kao prečac da svijetu pokažu svoje umijeće, radilo se o pjevanju, glumi, pričanju viceva, osmišljavanju skečeva ili šminkanju, pečenju kolača i slično, dok su neki postali popularni samo jer na YouTubeu pričaju o sebi.

Zvijezde YouTubea možemo ismijavati ili osporavati talente nekih od njih, ali jedno je neosporivo - pregledi njihovih videa broje se u milijardama, a zarada u milijunima. Ovo je 5 najvećih zvijezda YouTubea:

1. PewDiePie

On je trenutno najpopularniji YouTuber na svijetu - ima 32 milijuna pretplatnika i gotovo 7 milijardi pregleda videa. Slavu i novac PewDiePie je stekao radeći ono što mnogi rade, ali od toga ne zarađuju - igrajući kompjutorske igre. PewDiePie snima svoje igranje, reakcije i komentare i u tome uživaju milijuni gledatelja. On to cijeni i posvećuje se obožavateljima, odgovara na njihove komentare i primjedbe...

VIDEO

2. Smoosh

Smoosh su dvojica komičara koji su na YouTubeu gotovo od samog početka, bili su među prvim senzacijama s YouTubea, a poznati su po parodijama geekovskog načina života, osobito igranja igara. Dogurali su do osam kanala na YouTubeu, aplikacije kroz koju plasiraju sadržaj, a pregovaraju i za televizijski šou.

VIDEO

3. Disney Collector BR

Gotovo tri milijuna pretplatnika ima profil nepoznate žene iz Brazila čiji je pseudonim Disney Collector , a njezin opus se sastoji od videa u kojima prikazuje kako otvara, isprobava i igra se s raznim igračkama. Nema drugog objašnjenja za njezin uspjeh, osim da milijuni roditelja diljem svijeta vjerojatno puštaju ta videa svojoj djeci koja uživaju gledati igračke.

VIDEO

4. Toby Turner

Toby Turner, Tobuscus ili TobyGames ima gotovo 15 milijuna pretplatnika na tri svoja YouTube kanala. Komičar je, a svoj talent na YouTubea pokazuje od 2006. i to mu se isplatilo - na račun svoje online popularnosti dobio je nekoliko uloga u reklamama i filmovima.

VIDEO

5. BlueXephos

Još jedni recenzenti videoigara, s više od 7 milijuna pretplatnika. Uglavnom se bave igrama Minecraft i World of Warcraft, a poznati su i po svojim humanitarnim akcijama.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana