Mate Delić iznenadio Sijslinga, Haase bolji od Borne Ćorića... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 69

Mate Delić iznenadio Sijslinga, Haase bolji od Borne Ćorića...

Mate Delić iznenadio Sijslinga, Haase bolji od Borne Ćorića...
4

Hrvatska se protiv Nizozemske bori za ulazak u Svjetsku skupinu Davis Cupa. Mate Delić iznenadio je Sijslinga u prvom meču dana. Ćorić je izgubio od Robina Haasea

VIDEO

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u Nizozemskoj nakon prvog dana razigravanja za Svjetsku skupinu ima 1-1 protiv domaćina. Mate Delić iznenadio je Igora Sijslinga u prvom meču dana. Borna Ćorić izgubio je od Robina Haasea u drugom meču. Parovi su u subotu u 15 sati.

Mate Delić u najavi dvoboja s Nizozemskom rekao je da se boji samo nervoze na početku meča, s obzirom na to da mu je ovo bio prvi nastup za Hrvatsku. No nakon što je dopustio Igoru Sijslingu da dođe do prvog seta sa 6-4, u nastavku meča nervoze više nije bilo. 

Drugi set riješio je sa 6-4, treći sa 7-5, a u četvrtom sa 6-2 završio je ovu priču, za početno vodstvo Hrvatske protiv Nizozemske nakon dva sata i 43 minute igre.

- Bio sam nervozan prije meča. Htio sam taj prvi bod za Hrvatsku. Čim je počeo meč, opustio sam se. Nisam previše razmišljao o nervozi tijekom meča. Na kraju, nevjerojatan osjećaj. Bod koji je jako važan za Hrvatsku - rekao je Mate Delić i dodao:

- Atmosfera je bila dobra, cijeli tim je bio uz mene. "Nabrijali" su me i rekao sam da ću napraviti sve za taj bod, makar me morali iznijeti s terena. Vjerujem da mogu i bolje. 

Borna izgubio od Haasea

Borna Ćorić nije uspio donijeti novi bod Hrvatskoj. Borna je izgubio od 70. igrača svijeta, Robina Haasea u tri seta (7-6, 6-1, 6-4). Nizozemska je ovom pobjedom izjednačila na 1-1. 

Borna je u prvom setu bio odličan. Čvrsto je držao svoj servis, a imao je i tri break-lopte, koje su automatski bile i set-lopte. Prve dvije kod 5-4, a jednu kod 6-5. Haase se izvukao i slavio u tie-breaku.

Ćorićeva igra se raspala u drugom setu u kojem je Nizozemac slavio 6-1. Treći set Haase je dobio 6-4 i donio izjednačenje nakon prvog dana.

- Prvi set je bio dobar, imao sam tri set-lopte. Drugu sam riskirao. Možda nisam trebao, ali tako sam odlučio. Kasnije je Haase podigao svoju igru i nisam imao šanse. Mate je odigrao odlično u prvom meču. Svaka mu čast. U subotu su parovi, to je važan meč, ako dobijemo, mislim da je 80 posto šansi da će u nedjelju biti 3-1 - rekao je Borna Ćorić.

Krajan: Odmah bismo potpisali 1-1

Dobro je. Da je netko rekao da će nakon prvog dana biti 1-1, sigurno bismo to potpisali. Mate je u formi, dobar je na zemlji, ali nisam znao kako će reagirati prvi put u Davis Cupu. Igrao je kao da je iza njega 10 mečeva. Borna je imao svoje šanse protiv Haasea, ali rizik mu se nije isplatio - rekao je izbornik Željko Krajan.

Amsterdam: Nizozemska - Hrvatska 1-1

  • I. Sijsling - M. Delić 6-4, 4-6, 5-7, 2-6
  • R. Haase - B. Ćorić 7-6, 6-1, 6-4
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 69

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal