Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trčanje kao najbolji način za rješavanje od stresa

Od cijelog niza načina na koji se čovjek u današnje vrijeme može rekreirati, trčanje je bez dvojbe jedan od najjednostavnijih i najzdravijih načina s mnogo poklonika

Nike
Foto: Nike

Prednosti trčanja otkrili su mnogi, bilo da trče sami ili u skupini, profesionalno ili pak rekreativno.

Mnogi mladi menadžeri i poslovnjaci okrenuli su se trčanju. Užurban način života, poslovni izazovi i svakodnevni problemi potencijalno su opasni i mogu ostaviti cijeli niz ozbiljnih  posljedica. Upravo su zato članovi biznis populacije prepoznali trčanje kao najbolji način izbacivanja stresa i relaksacije nakon radnog dana ili pak kao idealnu jutarnju tjelovježbu. 

S druge strane, možda najpopularniji razlog trčanja je mršavljenje i održavanje linije. Iako se mnogima čini da je trčanje teško, takva vrsta tjelovježbe je jeftina, ne zahtjeva posebne uvjete, a odlična je za „topljenje“ masnih naslaga i pravilno oblikovanje tijela. Malo volje i pozitivan stav prema rekreiranju jedini su preduvjeti koji su uz tenisice potrebni za početak trčanja. Osim što trčanjem mršavimo, njime i pridonosimo našem zdravlju jer se aktivira cijelo tijelo, pospješuje rad srca i krvnih žila te postiže kondicija nužna za kvalitetno obavljanje svakodnevnih obaveza.

Message