Obavijesti

4. listopada dođite na MOVE Week biciklijadu u 10.30 sati

4. listopada dođite na MOVE Week biciklijadu u 10.30 sati
3

Sudjelovanje je besplatno. Pozvani su svi, od najmlađih do onih starijih. Start je u 11 sati, a prijave su na dan biciklijade od 10 do 10:30 ispred Point shopping centra

Ove subote kao dio europskog pokreta MOVE Week, drugu godinu za redom održava se biciklijada. Ove godine se biciklira oko Jarunskog jezera, sa startom i ciljem ispred Point shopping centra. Sudjelovanje u biciklijadi, u kojoj nije važno na cilj stići prvi, besplatno je, a pozvani su svi od najmlađih do onih starijih, cijelih obitelji, skupina prijatelja ili pak poslovnih suradnika. Start biciklijade je u 11:00 sati, a prijave su na dan utrke od 10:00 do 10:30 sati ispred Point shopping centra.

MOVE Week je najveći projekt promocije zdravog stila života u Europi, koji kao dio kampanje Now We Move potiče sport i fizičku aktivnost. Ove se godine obilježava od 29. rujna do 5. listopada u više od 30 europskih zemalja, a od prošle godine i u Hrvatskoj

Now We Move kampanja je nastala s ciljem da se do 2020. godine broj tjelesno aktivnih građana poveća za čak 100 milijuna. Ta vrlo ambiciozna vizija ostvariva je ukoliko se velik broj ljudi u Europi priključi projektima poput ovoga i na taj način pokaže prednosti aktivnog života. 

Sudionike očekuje zabavni program, Invictus fitness i Bambi kids zagrijavanje, natjecanje u najsporijoj vožnji bicikla, startni snack&drink paket te biciklističke karte Zagreba i informacije o biciklizmu, kao i zdrav i ukusan domjenak poslije biciklijade.

Organizatori ovogodišnje MOVE Week biciklijade su nextbike sustav javnih bicikala i Point Shopping Center, uz podršku Grada Zagreba, MUP-a, ŠRC Jarun te Udruge Moj bicikl i Udruge Sigurnost u prometu. 

Više detalja pronađite na www.pointshoppingcenter.hr i www.croatia.moveweek.eu ili na Facebook stranicama Point Shopping Center i Nextbike Croatia.

NEXTBIKE BICIKLOM NA MOVE WEEK BICIKLIJADU!

Za sve sudionike biciklijade koji nemaju vlastiti bicikl osigurali smo besplatan najam nextbike bicikala na dan biciklijade!

13 lokacija

Stanice za najam javnih bicikala nalaze se na sljedećim lokacijama: Point shopping center na Vrbanima III, Glavni kolodvor, Kvaternikov trg, Maksimirska, Radnička cesta kod Green Gold centra, Nacionalna sveučilišna knjižnica, Tehnički muzej, Gundulićeva, Petrinjska, Arena centar, Avenue Mall, Studentski dom Stjepan Radić i bistro RougeMarin na Sigečici.

Registracija i aktivacija računa

1. Registrirajte se na www.nextbike.hr

2. Aktivirajte svoj korisnički račun putem kreditne ili debitne kartice po cijeni od 79 kn i taj iznos iskoristite za najam bicikala. Ukoliko ne koristite kartice, dodatna mogućnost aktivacije računa je da pošaljete SMS poruku sadržaja 80 na broj 707070 te da skeniranu kopiju osobne iskaznice zajedno sa svojim brojem mobitela pošaljete na info@nextbike.hr;

3. Unajmite bicikl, sjednite i vozite!

Najam bicikala

Prvih 30 minuta vožnje svaki dan je besplatno. Nakon isteka tih 30 minuta, korisniku se od uplaćenih 79 kn iznos tog „prepaid kredita“ smanjuje za 8 kn za svaki sljedeći sat do maksimalno pet sati.

Za one koji planiraju češće koristiti bicikl kao gradski prijevoz, osmišljena je nextbike tarifa. Nakon uplate 79 kn, mjesečna naknada za nextbike tarifu iznosi 20 kn i taj se iznos odbija od već uplaćenog kredita, odnosno ne naplaćuje se dodatna naknada, nego se samo smanjuje raspoloživi iznos kredita. Međutim, preostali iznos koristi se za najam bicikla po dvostruko povoljnijem cjeniku. Prilikom svakog pojedinog najma, prvih pola sata vožnje je gratis. Nakon isteka prvog sata korisniku se od uplaćenih 79 kn iznos tog „prepaid kredita“ smanjuje za 4 kn za svaki sljedeći sat do maksimalno pet sati. Uz nextbike tarifu, uštedjet ćete popriličan troznamenkasti iznos za vožnju hrvatskom metropolom!

Nextbika korisnička kartica

Naručite nextbike korisničku karticu potpuno besplatno! Pošaljite svoje ime i prezima i broj mobitela na info@nextbike.hr i kartica Vam stiže na kućnu adresu u roku 2 radna dana. S njom možete brže i jednostavnije unajmiti bicikl. Prislonite je na senzor terminala, upišete broj bicikla koji želite unajmiti, sjednete i vozite! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!