Obavijesti

News

Komentari 211

Kritično u Karlovcu i V. Gorici: Kupa na 827, a Sava na 807 cm

Kritično u Karlovcu i V. Gorici: Kupa na 827, a Sava na 807 cm
214

Kupa u Karlovcu dosegla je razine kakve se ne pamte u zadnjih 40 godina. Sava bi na velikogoričkom području trebala doseći 820 cm. U četvrtak će najkritičnije biti na području Siska

VIDEO

Zoran Đuroković iz Hrvatskih voda najavio je u utorak da najgore poplave tek dolaze zbog kiša, topljenja snijega i začepljenih kanala. Vjeruje da će oko podne proglasiti redovne mjere za poplave za Grad Zagreb. U podne se i očekuje vrhunac vodnog vala

Vatrogasci su cijelu noć pumpali vodu iz poplavljenih podruma i prizemlja kuća. Tijekom noći bilo je čak 65 intervencija. najviše ih je bilo u Kašini i području oko Velike Gorice i Zeline.

Procjenjuje se kako će tijekom jutra biti više od stotinu intervencija jer su građani cijelu noć nazivali 112.

Oko 300 vatrogasaca angažirano u Zagrebu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stanje je posebno teško oko Čulinečke i u Markuševcu gdje se izlio kanal. Čulinečka cesta je zatvorena, ali brojni kamioni i automobili prolaze preko poplavljene ceste ispod podvožnjaka.

Na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije angažirano je 300 vatrogasaca iz Dobrovoljnih vatrogasnih društava s istoka Zagrebačke županije, operativa Hrvatskih voda te komunalne službe.

Najgore je bilo u Vrbovcu

Obilne oborine, rast podzemnih voda, začepljeni kanali i topljenje snijega uzrokuju poplave u velikom dijelu Hrvatske. Najgore je na području Vrbovca gdje je ugroženo 500 objekata. Tamo su se i oglasile sirene za opću opasnost od poplava.  

Ugrožena su područja Sesveta, Sesvetskog Kraljevca, Čučerja, Vukomerca, Gračana, Budeneca, Žerjavinca, Popovca, Trnovčice, Novog Brestja, Vugrovca, Kupinečkog Kraljevca, na području od Sv. Ivana Zeline do Dugog Sela i Velike Gorice te Ivanić Grad, Kloštar Ivanić.

Vodostaj u Karlovcu preko 740?

Očekuje se da će vodni val na rijeci Kupi pa bi vodostaj u Karlovcu mogao biti od +720 do +740. U tijeku je evakuacija koju provodi JVP Karlovac i DVD Lasinja u suradnji s jedinicama lokalne samouprave Općine Lasinja. Ipak, za sada nema veće opasnosti za stambene i gospodarske objekte osim u Vojniću gdje su ugrožene farme svinja. Trenutačno rade na zečjim nasipima.

Zbog poplave zatvorene su pojedine državne, županijske i lokalne ceste u Zagrebačkoj, Sisačko- moslavačkoj, Karlovačkoj, Ličko- senjskoj i Koprivničko- križevačkoj županiji, izvijestio je HAK.

Prestanak oborina krajem dana i u noći

Tijekom dana u Zagrebu i okolici te središnjoj Hrvatskoj očekuje se oblačno vrijeme s kišom, u gorju i snijegom, kojeg će prijepodne biti i u nizinama. Krajem dana trebalo bi doći do prestanka oborina.

Postupno hladnije. Temperatura u kopnenom području uglavnom između 0 i 5, a na sjevernome Jadranu i u istočnoj Slavoniji od 7 do 10, a u Dalmaciji između 10 i 15°C.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 211
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje