Obavijesti

Sport

Komentari 88

'Došli smo do vrha, nije mi se bilo teško odlučiti za odlazak'

'Došli smo do vrha, nije mi se bilo teško odlučiti za odlazak'
14

Ratko Rudić dao je ostavku na mjesto izbornika hrvatske vaterpolske reprezentacije nakon sedam godina na klupi. Ostaje u funkciji sportskog direktora "barakuda"

VIDEO

Nakon sedam godina na klupi 'barakuda', Ratko Rudić (64) više neće biti izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije. Dao je ostavku, odnosno istekao mu je ugovor koji nije produžio. 

- Nije mi bilo teško odlučiti se za odlazak, to je ciklus koji je završen, ulazimo u novi. Dosta je bilo, 30 godina na klupi me je umorilo. Puno sam davao, stalno bio u vrhu na velikim natjecanjima, izložen stresovima, ali to mi nije bio problem, dapače to mi je prijalo. Vrijeme je da šansu dobiju mlađi treneri - rekao je sada već bivši vaterpolski izbornik.

Nikad ne reci nikad, ali... ne znam što bi se trebalo dogoditi da me netko ili nešto privuče opet na klupu

Rudić više neće biti na klupi hrvatske vaterpolske reprezentacije, ali ostaje sportski direktor.

- Zlato na Olimpijskim igrama najviše je što se može postići, došli smo do vrha. Žalim za Pekingom, do ovog zlata ga nisam prežalio. Energiju nisam izgubio, ali u drugoj ulozi mogu biti korisniji. Upravljat ću dugoročnim programom stručnog rada u Savezu, upravljati godišnjim planovima, kontaktirat ću s izbornicima i klupskim trenerima, igračima. Dosta toga radio sam i kao izbornik iako nisam morao.

Rudić je vjerojatno najbolji hrvatski izbornik u svim sportovima, a u sedam godina osvojio je sve s Hrvatskom, Olimpijske igre, svjetsko i europsko prvenstvo.

- Nikad ne reci nikad, ali... ne znam što bi se trebalo dogoditi da me netko ili nešto privuče opet na klupu.

Najviše žali što Savez nema dovoljno novca, posebno za ulaganje u mlade.

- Mi smo nakon svih zlata zapravo u minusu jer ne možemo pokriti premije igračima. Što oni dobivaju u kunama, konkurenti dobivaju u eurima - požalio se dopredsjednik Saveza Perica Bukić.

Novi izbornik još se ne zna. U nedjelju je Izborna skupština, a onda i sastanak novog Upravnog odbora na kojem će se razgovarati o Rudićevom nasljedniku. Tucak je favorit za nasljednika, a tu su i Nikolić, Fatović te Kobešćak, svi oni su bili njegovi pomoćnici.

- Nije isto biti trener i izbornik, zato je važno da to bude netko od onih koji su prošli uhodavanje u problematiku rada s reprezentacijom.

Rudić je kao izbornik osvojio čak 36 medalja, od čega deset sa Hrvatskom. Trofejniji je samo brazilski odbojkaški stručnjak Bernardo Rezende s 45 medalja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići