Obavijesti

Video

Komentari 3

Ako ste ogorčeni Mamom ŠČ!, poslušajte antieurovizijsku pjesmu zagrebačkog benda

Ako ste ogorčeni Mamom ŠČ!, poslušajte antieurovizijsku pjesmu zagrebačkog benda

Eurosong nisu Olimpijske igre. Tamo se ne šalje 'najbolje od najboljeg.' To je veliki nepotrebni cirkus, a Hrvatska ima brkatog klauna - smatra zagrebačka grupa Prženje.

VIDEO

Ko što papi treba put u Rim, Ko pigmejski ženski NBA tim... Ko što dupinima treba ping pong, Treba nam svima Eurosong - ovo su stihovi antieurovizijske pjesme zagrebačke grupe PRŽENJE.

POSLUŠAJTE PJESMU:

- Kako bi osigurali da naša pjesma nikada neće završiti na Eurosongu, uz činjenicu da ju nismo prijavili, napravili smo ju da traje nešto dulje nego što je dopušteno po njihovim pravilima, a uz to ima nekih nepravilnosti po pitanju ritma na što organizatori Eurovizije ne gledaju blagonaklono - govori nam autor teksta pjesme i frontmen Marin.

PRŽENJE je bend koji 'služi higijeni duše', tako nam odgovara zagrebačka grupa na pitanje kako bi ukratko rekli što je njihov bend, a PRŽENJE im dođe kao 'odlazak u toplice.' 

- Samo što se mi ne 'toćamo' u toploj vodi, već u obilju distorziranih gitara i gromoglasnoj tutnjavi bubnjeva - objašnjavaju.

Iako je pjesma napisana prije nekoliko godina, netom prije održane Dore objavili su videospot za svoju novu pjesmu 'Eurosong.'

U spotu se na kratko pojavljuju Vedran Bađun s kanala Vedran Bađun Adventures i pjevačica Maja Bajamić.

- U spotu je završila sasvim slučajno. Maja je podijelila najavu na društvenim mrežama prije nego što je čula pjesmu i uopće znala da se pojavljuje u spotu, a Bađun nam je poslao video iz Kolumbije. 

Nije im drag Eurosong 

Među rijetkima su koji javno priznaju da ne vole Eurosong te da je nepotreban jer pobjednici padnu u zaborav tri dana nakon finala, što ne bi smio biti slučaj za jedno ozbiljno glazbeno natjecanje, misle. 

- Bilo bi glupo mrziti Eurosong jer bi to značilo da mrzimo sve ljude koji na toj pozornici traže mjesto pod estradnim suncem, ali imamo negativno mišljenje o tom natjecanju, kao i o Dori. Ako su pjesme loše na natjecanju pjesama, onda o čemu mi točno tu pričamo? - pitaju se iz grupe.

- Eurosong nisu Olimpijske igre. Tamo se ne šalje 'najbolje od najboljeg.' To je veliki nepotrebni cirkus, a Hrvatska ima brkatog klauna - nadodaju.

Što misle o pobjedničkoj pjesmi benda Let 3?

- Eurosong je veliki nepotrebni cirkus, a Hrvatska ima brkatog klauna, ne znamo im konkurenciju i ne znamo hoće li te njihove kalkukacije s antiratnom tematikom uroditi plodom kod međunarodne publike. Možda će im dati manje bodova jer im se neće sviđati boja ruža u stražnjicama - misli Marin.

- Tekst pjesme Mama ŠČ! je zapravo ponavljanje nekoliko parola. Te parole su mahom sastavljene od 20 banalnih riječi koji su internacionalizmi. Većina Europe i svijeta razumije dobar dio teksta pjesme - nadodaje. 

Metal glazba koju Prženje baštini redovito govori o svjetskim krizama.Vokal Prženja, Marin, bio je na početku rata na Ukrajinskoj granici. Vidio je desetke tisuća ukrajinskih izbjeglica, tuge na njihovim licima i djece kojima ništa nije jasno i koja po tom ledu bježe na zapad. U to vrijeme slušao je ukrajinske radio stanice i pod dojmom toga svega je i on napisao jednu antiPutinovsku pjesmu.

- Pjesma koju sam napisao je vrlo eksplicitna. Nismo ju još snimili, ali vjerujem kako ću, kada pjesma izađe, paziti što jedem kako me ne bi otrovao neki ruski tajni agent. Ako riskiraš, onda imaš kredibilitet kod nas - odgovara frontmen.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno