Obavijesti

Video

Komentari 136

Brat ubojice iz Njemačke: Žalio mi se da pije lijekove i ne spava

Brat ubojice iz Njemačke: Žalio mi se da pije lijekove i ne spava
12

Prije mjesec dana bio je kod nas u Prvči, došao je sam. Tad mi se požalio da pije puno lijekova i da ne može noću spavati, kazao nam je vidno potreseni Goran Dakić iz Prvče kraj Nove Gradiške

VIDEO

Njegov brat Dražen Dakić (40) upao je u četvrtak oko 21.30 sati u kuću u Villingendorfu, mirnom mjestašcu na jugozapadu Njemačke i ubio troje ljudi. Dražen je, kako pišu njemački mediji, ušao kroz vrt i počeo pucati odmah s terase na bivšu partnericu i njezine goste, koji su se okupili kako bi proslavili dječakov polazak u školu. Nosio je dugo oružje, odnosno nekakvu pušku. Upucao je sina (6), ženinu prijateljicu (29) te ženina novog dečka (34).

Drei Tote nach Schüssen in Wohnhaus

Njegova supruga, inače porijeklom iz Latvije, uspjela je pobjeći iz kuće susjedima kad je Dražen počeo pucati i tako se spasila. Brigu o njoj preuzela je policija. U kući je u to vrijeme bilo još jedno dijete staro tri godine. Njemački mediji pišu da je dijete, koje je svjedočilo pucnjavi i ubojstvima u bliskom rodu s ubijenim dječakom.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Video vijesti 15.9 02:42

Muškarac i dijete su bili mrtvi kad je došla Hitna pomoć. Žena je umrla dok su joj liječnici pokušavali pomoći. Nažalost ozljede su bile preteške.

Dražen je pobjegao, a njemački mediji pišu da se, osim u kući, pucnjava čula i u obližnjoj šumi.

Ubrzo nakon ubojstava policija je objavila fotografiju ubojice te njegov opis. Dražen ima tamnu, kratku kosu, smeđe oči i tanke usne. Visok je 1,77 metara, a u trenutku bijega nosio je dugu, crnu jaknu. Pobjegao je u crvenoj Seat Ibizi koju je policija kasnije pronašla praznu kod susjednog mjesta Herrenzimmerna.

Njemački mediji objavili su i da je Dražen već bio poznat policiji zbog nanošenja ozljeda. Nisu naveli koga je i kad ozlijedio. Iako policija jučer nije otkrila motiv stravičnih ubojstava, nagađa se kako je riječ o ljubomori jer ga je supruga napustila i otišla s djetetom.

Drei Tote nach Schüssen in Wohnhaus

Više od stotinu policajaca s antiterorističkom opremom opkolilo je Villingendorf, mjesto u kojemu inače živi oko 3500 stanovnika. Uz pomoć potražnih pasa pretraživali su teren, a policija je blokirala i sve izlaze iz grada i okolne autoceste. Najviše su se koncentrirali na pretragu šumovitog i teško prohodnog područja oko mjesta Herrenzimmern, gdje su pronašli njegovo ostavljeno vozilo. Ubojicu, za kojega vjeruju da je naoružan i opasan te da neće prezati od sukoba, tražili su i helikopterom iz zraka.

Prestravljenim mještanima poručili su da, zbog vlastite sigurnosti, ne izlaze iz svojih domova dok ne pronađu ubojicu. Iako su vlasti poručile mještanima kako su osigurali put do škole te kako, bez straha mogu poslati djecu na nastavu, mnogi to ipak nisu učinili.

Drei Tote nach Schüssen in Wohnhaus

- Moje dijete je ostalo kod kuće. Nema šanse da ga pustim u školu prije ponedjeljka - rekla je majka jednog prvašića, koji je ovog tjedna krenuo na nastavu.

- U našem malom mjestu nikad se nismo susreli s nečim ovakvim i nadam se da to nikad više nećemo morati - kazao je za Bild gradonačelnik Karl-Heinz Bucher i dodao kako je začuđen i šokiran.

Drei Tote nach Schüssen in Wohnhaus

Njemački medij NRWZ piše kako je Draženova bivša partnerica Katarina s njihovim sinom (6) u Villingendorf došla prije nekih dva tjedna, dok Bild navodi da su tamo živjeli posljednjih pola godine. Navodno je bila u strahu od supruga i molila je mještane, kao i djelatnike škole u koju je upisala sina, da nikome ne govore njihovu adresu. Ipak, Dražen ih je nekako uspio naći te krenuo u krvavi pohod. Njegova obitelj iz Nove Gradiške za ubojstva je saznala s interneta.

- U petak dopodne šef me pozvao u svoj ured i pitao me je imam li ja brata Dražena u Njemačkoj, rekao sam mu da imam. On mi je rekao što je pročitao na internetu, nisam mogao vjerovati. Meni i mojoj supruzi je rekao da možemo ići kući, jer je najvjerojatnije na nama vidio da smo u šoku - ispričao nam je njegov brat Goran. Kaže da je Dražen prije Katarine imao još jednu ženu, s kojom je bio u braku devet godina. I s njom ima dvoje djece, kćer i sina. S Katarinom, koja je iz Rige, bio je u braku šest godina, a prije godinu dana su se rastali.

Prekidu su navodno kumovali financijski problemi u koje je Dražen zapao. Dražen i Katarina imali su šestogodišnjeg sinčića Daria. U Hrvatsku nije često dolazio, pa Goran kaže da je malenog nećaka vidio samo jednom i to kada je imao tek tri mjeseca.

- Još uvijek ne mogu vjerovati da je to učinio moj brat. Ne znam gdje je, nije mi se javio. Poslao sam poruku sestričini, jer mi u Njemačkoj imamo puno rodbine, da mi napiše što zna o tome što se tamo dogodilo, ali mi se još nije javila - očajan je Draženov brat Goran.

Obitelj Dakić, otac Krešimir, majka Reza, djeca Dražen, Goran i Zlatan doselili su se u ratnom vihoru iz Bosanske Gradiške na područje Nove Gradiške i skrasili su se i prigradskom naselju Prvča. Susjedi Dakićevih kažu da su to vrijedni i radišni ljudi. Goran i njegova supruga Daliborka rade zajedno u istoj tvornici, a njihov poslodavac ih hvali i kaže da su jako vrijedni i dobri radnici.

- Jako mi je žao svih, a posebno djeteta - rekla je Daliborka, koju je također šokirala vijest o ubojstvu nećaka.

- Koliko znam Dražen je sada u bijegu, traži ga njemačka policija. Nama se nije javio - kazao nam je Goran.

U roditeljskoj kući sam je otac Krešimir, čovjek koji je teško bolestan. Draženova majka Reza nije bila kod kuće i u petak oko podneva još nije znala što se dogodilo u Njemačkoj.

- Sin Zlatan mi je došao i rekao je što je pročitao na internetu. Ne mogu vjerovati da je to učinio moj Dražen. Prije mjesec dana iznenada je došao kući, vidio sam na njemu da nije dobro. Požalio mi se da ima problema, jer mu prva supruga ne dozvoljava da vidi djecu, a i ova druga s kojom se također rastao mu nije dala da viđa sina. Bilo kako bilo, ne opravdavam ga i to nije trebao uraditi.

Majka mu još ne zna, vjerujem da će joj to jako teško pasti, kako da joj kažem da je Dražen ubio svoje dijete, našeg unuka - rekao je Krešimir na kojemu se vidjelo da proživljava teške trenutke. Sin mu se, nakon što je prošlog kolovoza bio nekoliko dana u posjeti, više nije javio.

- Nije me zvao, prije bi se povremeno javio kako bi nam rekao da je živ i dobro. Ne znam što je u Njemačkoj radio, koliko znam u zadnje vrijeme je radio nešto se prodajom automobila, ali nisam siguran. Još ne znam ni tko je ubijena žena, jer piše da su bile dvije žene, dijete i neki muškarac. Dražen je navodno u bijegu, to je sve što znam - rekao je Krešimir, miran i povučen čovjek koji još nije u potpunosti svjestan što je uradio njegov sin u Njemačkoj.

Draženov poznanik, koji ga je vidio prije mjesec dana kad je bio u Hrvatskoj, također nam je otkrio da mu Dražen nije izgledao dobro. Požalio mu se kako su ga svi napustili, no ničime nije odavao kako bi mogao počiniti ovako nešto.

U VIDEO VIJESTIMA POGLEDAJTE I:

- Cirkus ide dalje: Pernar u majici "HDZ LOPOVI", Dalić pukla na Bulja

- Spasili se u zadnji tren: Putnici bježali iz gorućeg busa u Zagrebu

- Hrvati izumili test koji otkriva hoćete li dobiti dijabetes

- Kraj vječnih zaruka: Rozga i Hauser potvrdili prekid veze

- Selo za Hobitte nasred Velebita

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Troškovi za Uskrs? 'Ne mogu ništa reći o tome, jednako'
VOX POPULI

Troškovi za Uskrs? 'Ne mogu ništa reći o tome, jednako'

Pitali smo prolaznike koliko misle da će potprošiti ove godine za Uskrs. I dok većina kaže da će potrošiti više, neki tvrde da će im biti isto. Pogledajte u videu na YouTube kanalu i Videoteci 24sata

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje