Obavijesti

Video

Komentari 13

Brdo im ušlo u kuću: 'Strašno, kuća nam je bila puna šljunka'

Šljunak mi je bio u kući do stropa, šest kamiona šljunka su već iznijeli iz kuće, a bit će ga sigurno još toliko, kazao nam je Drago Pintarić iz Ivanca Bistranskog kraj Zaprešića

VIDEO

 

Taj je kraj u subotu navečer pogodilo nezapamćeno nevrijeme. Bujica koja je nosila granje, kamenje i šljunak iz šume podno Medvednice srušila se na kuće. Najgore su prošli stanari dviju ulica, Braće Radić i Pintarićeve u kojoj je najviše nastradala upravo kuća Drage Pintarića. Kaže da je prvo oko 17 sati krenula lagana kišica, koja je ubrzo prešla u pljusak.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:00

- Onda je oko 19 sati odjednom krenula bujica koja je iz šume počela nositi drva i kamenje na aute. Susjedov auto parkiran na ulici, voda je odnijela, a kombi, koji je bio iznad kuće je doslovno zatrpalo - kazao nam je Pintarić.

Objašnjava da se od bujice i poplave spasio sklonivši se sa suprugom na tavan kuće.

- Otvorili smo prozore i pobjegli gore. Rekao sam što bude bit će, ako odnese sve, odnijet će i nas. Ako ne, ostat ćemo živi - govori Pintarić i nemoćno sliježe ramenima. U Ivancu živi cijeli život i ne pamti ovakvo nevrijeme.

Drago Pintarić, kojemu su obitelj i susjedi cijeli dan pomagali iznositi šljunak, još ne zna kolika je šteta i hoće li kuća biti sigurna za stanovanje.

- Unutra sam prije godinu i pol sve uredio. Sav namještaj bio je nov, novi parketi, televizori, frižideri, štednjak, sve je uništeno i krevet smo otkopavali - očajan je Drago. Njegova snaha Ljubica Pintarić kazala je da su oko 17 sati bili u kupovini.

- Nije prošlo pola sata baka i djed nas zovu da je katastrofa. jedva smo se probili. Šljunak je navalio na djeda pa na baku, odgurnuo ih na zid. Nekako su se popeli na tavan gdje smo ih našli - prisjetila se Ljubica, koja u kući stanuje sa suprugom, njegovim roditeljima i sinom. Nitko u Ivancu, ni najstariji mještani, ne pamti takvo nevrijeme.

- Prolom oblaka je bio, nebo se sa zemljom spojilo! Sve je bilo pod vodom. Ova je ulica bila cijela pod vodom - kaže nam Vlado Juranić pokazujući nam Stubičku ulicu, glavnu ulicu koja prolazi kroz Ivanec od Zaprešića prema Jablanovcu.

- Kad je udarilo nije se moglo proći kroz mjesto. Drva su bila po cesti, sve je bilo pod muljem i zatrpano, Zetov bus je tu stajao nekoliko sati - uzbuđeno priča Vlado. Njegov susjed, kojemu je voda poplavila podrum, kaže da je izgledalo kao je netko “rijeku pustio niz brdo”.

Smatraju da su za kataklizmu krivi odvodi, kojih nema dovoljno i loše su održavani, te prekomjerna sječa bez pošumljavanja. Stjepan Brgles iz Stubičke 64 kući je stigao oko 21 sat. Zatekao je podrum pun vode. U njemu je bilo više od metra vode.

- Treba ispumpati bunar. Pogledajte kako se voda u njemu zamutila, to više nije za piće - tužno je kazao. U Ulici Braće Radić metar šljunka prekrio je ulicu široku oko pet metara.

- Tri sata je to trajalo. Voda je samo nadirala. Tek kad se povukla, vidjeli smo koliko je šljunka nanijelo. Ja sam zakucao daske kako ne bi ulazilo u dvorište. Balvan širok gotovo metar tresnuo je u ogradu - ispričao nam je Ivan Filipčić. Kaže da je iznad njih nekad postojao kamenolom, koji je davno zatvoren, te sumnja da šljunak potječe otamo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'
ISPOVIJEST BIVŠEG ALKOHOLIČARA

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'

Uništio sam veze, postao ogorčeniji i bjesniji, nije me bilo briga što ljudi misle o meni. Došlo je do točke u kojoj sam jako puno vremena počeo provoditi sam u pijanom stanju, prisjetio se ovaj Britanac

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje