Obavijesti

Video

Komentari 81

Chiara na sudu ni trepnula nije, a ubila je svog sina Denisa (3)

Majku i pomagačicu u sudnicu su uveli s lisicama na rukama. Chiara se cijelo vrijeme držala gordo ne pokazujući nimalo emocije ni kajanja zbog onoga što je učinila...

VIDEO

O moj Bože, koliko vas je!, iznenađeno je rekla maloljetnica (15) okrenuvši se prema novinarima koji su jučer u sudnici Županijskog suda u Puli čekali da čuju presudu za teško ubojstvo Denisa Pašića (3).

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:11

Chiara Pašić nepravomoćno je proglašena krivom i osuđena na 33 godine zatvora, dok je maloljetnica (15) dobila mjeru upućivanja u Odgojni zavod u Požegi, koja može trajati do tri godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Obje su u sudnicu uveli s lisicama na rukama. Chiara se cijelo vrijeme držala gordo ne pokazujući nimalo emocije ni kajanja zbog onoga što je učinila.

Naizmjenično ga gušile

A njihov zločin doista je strašan. Dječaka, koji je vrištao, koprcao se i otimao, gušile su obje. Prvo mu je jastuk na glavu, dok je ležao na krevetu licem prema stropu, stavila maloljetnica i počela pritiskati, dok ga je Chiara držala za noge. Zatim su se zamijenile pa ga je gušila Chiara dok ga je maloljetnica držala. To su radile sve dok nesretni dječak nije klonuo i prestao se otimati. Kako bi pokušale prikriti svoj zločin, njegovo tijelo stavile su na kolica, pokrile dekicom i odvezle do obale kraj napuštene bivše vojarne Vallelunga.

Tamo su njegovo tijelo ostavile u moru i vratile se kući.

Majci 33 godine zatvora, njenoj pomagačici tri godine u domu...
Majci 33 godine zatvora, njenoj pomagačici tri godine u domu...

Nekoliko sati nakon što je ugušila sina, oko ponoći, Chiara je ušetala u zgradu pulske policije kako bi prijavila njegov nestanak. Iskusnim policajcima priča je odmah bila sumnjiva, te su nastavili stiskati Chiaru dok se u jutarnjim satima nije slomila i odvela ih do mjesta na koje je sakrila tijelo.

Kako se postupak zbog zaštite maloljetnice vodio iza zatvorenih vrata, javnost nije imala prilike čuti koje su okolnosti prevagnule kod određivanja sankcije.

Sigurno je jedino da Chiara u trenutku ubojstva nije bila neubrojiva jer bi joj tad sud, umjesto zatvora, morao odrediti obavezno psihijatrijsko liječenje.

Chiarin branitelj Ivica Senjak rekao je nakon presude kako smatra da je izrečena kazna prestroga. Pavle Peršić, branitelj maloljetnice (15), presudom nije iznenađen.

- Mogu reći da je obrana maloljetnice zadovoljna onim dijelom koji se odnosi na istražni zatvor. Odgojna mjera upućivanje u odgojni zavod može trajati najdulje do tri godine, svakih šest mjeseci se preispituje treba li je produljivati ili se može zamijeniti nekom drugom mjerom - pojasnio je ukratko odgojnu mjeru izrečenu njegovoj klijentici.

U zavodu do tri godine

U Hrvatskoj postoje dva odgojna zavoda, jedan za maloljetnike u Turopolju te za maloljetnice u Požegi. Slično kao u zatvorima, maloljetnici su prvo do mjesec dana smješteni na prijamni odjel, nakon čega se razvrstavaju u skupine, u kojima program mogu izvršavati u otvorenim, poluotvorenim ili zatvorenim uvjetima. Maloljetnici koji dolaze iz pritvora u načelu borave u zatvorenim uvjetima. Kao i zatvorenici, maloljetnici se u zavodima mogu školovati te raditi. Ako rade, imaju pravo na naknadu, koja se isplaćuje na polog. Mogu se neograničeno dopisivati s članovima obitelji, primati pakete te posjete, uz odobrenje upravitelja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''
24 PITANJA

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''

Voditeljica i model Danijela Dimitrovska odgovorila je na naša 24 pitanja i otkrila kada je imala najdeblju fazu te razne savjete za zdravu kožu, ali i ispričala kakvo je stanje na ljubavnom planu...

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković