Video

Komentari 28

Damiru iz Zagreba spasili su život: Isprintali su mi 3D glavu

Vozio je bicikl i sve čega se sjeća je jak udarac nakon kojega je pao na tlo i teško ozlijedio glavu. Hitno su ga prevezli u KBC Zagreb na Rebru, gdje su mu iskusni liječnici uspjeli spasiti život...

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Damir Đirlić (28) bio je na rubu smrti nakon što je na njega u ožujku prošle godine na zagrebačkom Prisavlju naletio automobil.

Vozio je bicikl i sve čega se sjeća je jak udarac nakon kojega je pao na tlo i teško ozlijedio glavu. Hitno su ga prevezli u KBC Zagreb na Rebru, gdje su mu iskusni liječnici brzom intervencijom uspjeli spasiti život.

- Neurokirurzi Marijan Rožanković i Saša Krešimir Đurić, koji su me operirali, objasnili su mi kako će dio lubanje koji mi nedostaje morati nadomjestiti plastičnim predloškom koji će isprintati u 3D obliku jer su moje kosti koje su odstranili bile nepovratno oštećene. Znao sam da je danas medicina na zavidnoj razini i da rade čuda, no nisam mogao ni sanjati da će mi kosti zamijeniti isprintanim materijalom - kaže Damir.

Prije dva mjeseca konačno je bio na rekonstrukciji kostiju glave, a dva dana nakon zahvata bezbrižno se išetao iz bolnice.

U vijestima pogledajte i ove priče:

- Stručnjaci: Vinjete bi privukle više turista

- Prije zajedničkog odmora na Brijunima, Kolindin Jakov pripremao se na Lošinju

- Opasne igračke pune su bojila i otrovnih tvari

- Vuco snima album sa 1097 hitova