Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Došla kući, a u vrtu je dočekala ogromna zmija: 'Bilo je jezivo!'

Engleska: Žena je doživjela šok nakon što je vidjela ogromnu zmiju kako visi s vanjske strane kuhinjskog prozora njezine obiteljske kuće. Gmaz je bio dugačak oko 1,5 metara

Foto: YouTube
27 komentara

Lisa Pell iz Flixborougha u Engleskoj vratila se kući s posla i ostala šokirana prizorom kojega je ugledala.

- Nikad ranije nisam vidjela toliku zmiju. Bilo je zastrašujuće. Ne znam otkud je došla. Živimo u malenom selu i naš vrt je ograđen sa svih strana. Nije mi jasno kako je ušla u njega - ispričala je uspaničena žena koja se inače užasno boji zmija.

Nakon što je životinja primijetila da ima publiku odlučila je istražiti vrt pa se spustila s prozora i otišla u šumovitiji dio dvorišta. A tijekom njezina gmizanja, ova majka troje djece je panično zvala lokalnu veterinarsku stanicu u nadi da će joj netko pomoći.

APEL OČAJNE ŽENE Zmija gmizala po vratima: 'Ovo nije šala! Neka je netko makne'

U međuvremenu je njezin sin Scott (24) pokušao privesti gmaza, no bezuspješno.

'Htio sam je uhvatiti, ali počela je siktati na mene'

- Prirodnjak sam pa sam mislio da ću je lako uhvatiti, no kad sam krenuo prema njoj počela je na mene siktati i dizati se kao da me želi ugristi. Bilo je jezivo pa sam odlučio kako taj moj pokušaj i nije baš najbolja ideja - priznao je Scott.

Nakon što se vratio s posla, stvar je riješio Lisin suprug Richard (48). Uspio ju je uhvatiti za glavu i rep i nakon toga su je odnijeli u veterinarsku stanicu gdje su doznali da se radi o vrsti čije je prebivalište na drugom kraju svijeta - na jugoistoku Azije, na Tajvanu.

Radi se o vrsti Orthriophis taeniurus koja nije otrovna. Rastu od 1.5 do 2 metra. Mirne su ukoliko se ne uznemiravaju, a u suprotnom mogu jako ugristi.

Prije nekoliko dana pisali smo o još jednom šokantnom susretu čovjeka sa zmijom. Doduše, u tom slučaju gmaz je bio znatno opasniji. 

PRAVA NOĆNA MORA 'O moj Bože! Penje se na brod': Otrovnica se nije dala otjerati!
[video: 1200734 / ]

Bila je riječ o čegrtuši koja je u jezeru plivala prema brodu na kojem su bili odrasli s djecom. Zmija se čak popela na brod, nakon čega je zavladala prava panika sve dok je nisu otjerali uz pomoć užadi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message