Obavijesti

Video

Komentari 8

Enis Bešlagić: 'Ne postoji uloga koju bih odbio, a u životu sam radio i kao grobar u Njemačkoj'

Enis Bešlagić: 'Ne postoji uloga koju bih odbio, a u životu sam radio i kao grobar u Njemačkoj'
3

U velikom intervjuu za 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU, legendarni glumac Enis Bešlagić otkrio je zanimljive detalje iz svog života. Video pogledajte na YouTube kanalu 24sata i Videoteci 24sata.

VIDEO

Enis Bešlagić, jedan je od najtraženijih glumaca i voditelja u regiji. Mnogima omiljeni glumac, koji se proslavio ulogom portira Šemse u seriji 'Naša mala klinika', posljednjih godina sve više radi u Hrvatskoj, a trenutke odmora rado provodi u rodnoj Bosni i Hercegovini. Domaća publika trenutno ga gleda u novoj sezoni RTL-ove humoristične serije 'Blago nama', a u razgovoru za Veliki intervju Enis je govorio o svojim najupečatljivijim djelima, o odrastanju, kolegama i još mnogočemu.

POGLEDAJTE VELIKI INTERVJU:

- Meni su najteže scene kada se mi iza smijemo, pogotovo u ozbiljnim scenama. Sad sam snimao s Kristinom Popovic ovdje seriju 'Blago nama', a paralelno smo snimali u Beogradu seriju 'Žigosani u reketu'. Tamo sam ja negativac, direktor firme, koji sve zezne, a s druge strane sam pozitivac i ona mi je žena. Znači, jučer smo glumili muža i ženu i smijali se, a danas sam ja u odijelu, sve ozbiljno, nije do zezanja. Koliko god mi je zabavno, toliko mi je muka, što svima okolo nije zabavno - šali se Enis u svom stilu.

Požalio se da nedostaje glumaca koji se bave zabavom:

- Većina glumaca glume uloge koje te nasekiraju, nikad mi nije bilo jasno zašto mi nikad ne snimamo filmove kao što je 'Mamurluk'. Ja se, na primjer, igram na snimanju. Ako ja zabavljam glumce, snimatelje, ekipu iza, onda znam da ću zabaviti i publiku. Ako je snimatelj na mobitelu, onda radim svoj posao loše - priznaje glumac.

Zagreb: Enis Bešlagić i Maria Grigoryan Vučković

Na pitanje, postoji li neka uloga, koju ne bi nikada htio glumiti, rekao je da ne postoji, te se prisjetio perioda kada nitko od glumaca nije htio glumiti Nijemce u partizanskim filmovima, čak ni statisti:

- Godinu dana su snimali film 'Bitka na Neretvi' pa glumac nije htio godinu dana glumiti Nijemca sa šljemom. Ja mislim da kad glumiš negativca, moraš naći opravdanje zašto on to radi – vraćaš se u njegovu mladost, u njegove komplekse. Glumci se ponekad boje da brane zlikovce- pojašnjava Enis.

POGLEDAJTE REAKCIJU NA NAŠU MALU KLINIKU:

Enis Bešlagić se prisjetio u intervjuu da je 1992. godine nakratko otišao u Njemačku kod svoje tete i tamo je radio kao grobar. Proveo je tamo nekoliko mjeseci, ali nije uspio naučiti niti riječi njemačkog jezika. 

- Događalo se da je na sahranu dolazilo 15 ljudi, a Nijemci su to smatrali ogromnim pokopom. Najčešće ih je bilo jedno ili dvoje. Meni je to bio najveći kulturološki šok - kaže Enis. 

Zagreb: Enis Bešlagić i Maria Grigoryan Vučković

Njegov humor ostao je zapažen i u filmovima 'Ivkova slava', 'Ram za sliku moje domovine', 'Sve džaba', 'Duhovi Sarajeva', 'Armin', 'Montevideo, Bog te video!', 'Sabina K.' i 'Naša svakodnevna priča'. Osim toga, 2019. je uz braću Bojana i Gorana Navojca bio dio glumačke postave koja je radila na seriji “Nestali”, ali definitivno svi pamte ulogu humorističnog Šemse u 'Našoj maloj klinici'.

- Šemso je obilježio generaciju. Znam da po bolnicama daju terapije djeci uz Šemsu, tako da sam znao ići po bolnicama toj djeci kojoj nitko ne želi prići, a Šemso može. Taj lik ima jednu lijepu humanu priču - prisjeća se Šemso. 

VIDEO

Cijeli intervju pogledajte na YouTube kanalu 24sata u četvrtak u 12 sati. Svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU gledajte na YouTube kanalu 24sata, Videoteci 24sata, našim Facebook, TikTok i Instagram profilima te na 24sata.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Savjeti uspješne poduzetnice Manuele Šole: ‘Prepreka će biti, ali tu smo da ih preskočimo’
KVAKA24

Savjeti uspješne poduzetnice Manuele Šole: ‘Prepreka će biti, ali tu smo da ih preskočimo’

Manuela Šola je uspješna poduzetnica. Predsjednica je Nadzornog odbora Hrvatske udruge poslodavaca, Dopredsjednica Udruge malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj udruzi poslodavaca te vlasnica i direktorica poduzeća Komunikacijski laboratorij. Ispričala nam je savjete za sve koji kreću u poduzetništvo

Rimski će nastupiti u Areni Zagreb: 'Za par stotina eura svatko može napraviti studio'
24 PITANJA

Rimski će nastupiti u Areni Zagreb: 'Za par stotina eura svatko može napraviti studio'

Rimski nam je odgovorio na 24 pitanja. Otkrio nam je koji su prvi izvođači koje je slušao u mladosti, birao je između Grše i Hiljsona te otkrio zašto misli da je scena postala dostupna svima
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić