Obavijesti

Video

Komentari 3

Jakov (6): Oh, my God, pa mi idemo s kamionom gasiti požar

Jakov (6): Oh, my God, pa mi idemo s kamionom gasiti požar
1

Redakcija 24sata organizirala je akciju 'Secret Santa'. U prvoj epizodi sedmero limača iz dječjeg vrtića Pikulica na jedan su dan postali vatrogasci. Avanturu života darovali su im vatrogasci iz JVP-a Zagreb

VIDEO

Jeee, idemo gasiti požar, povikao je Jakov ne znajući što bi prije, popeo se na vatrogasni kamion, stavio kacigu na glavu ili uzeo crijevo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vjerojatno nikad brže nije izašao iz automobila. Kao ni Lea, Miriam, Svebor, dva Noela i Vinko, njegovi prijatelji iz dječjeg vrtića Pikulica iz Blata.

Čim su ugledali Hrabrog Hrvoja kako im maše, znali su da su dobili najbolji dar za Božić. I da kreće najluđa avantura. Poklon, razgledavanje postaje, gašenje 'požara' i vožnju u kamionu, darovali su im vatrogasci iz Zagreba. A kroz najveću avanturu vodili su ih Hrabri Hrvoje, odnosno, Renato Mucak te Josip Jerković.

Redakcija 24sata organizirala je akciju 'Secret Santa', kako bi ove božićne blagdane učinila još čarobnijim, radosnijim i ljepšim. Tajni Djed Mraz na jedan su dan bili klinci iz vrtića Pikulica, vatrogasci iz JVP-a Zagreb, plesni studio Salsando, Dom za starije osobe Sveta Ana te obitelj s petero djece i Kraš.

- Prvo nego što krenemo morate znati što da napravite ako se oglasi sirena. Nema panike, samo se držite skupa i sklonite se u stranu - rekao je Josip Jerković, koji je u vatrogastvu veće 20 godina.

- Na intervenciju sam prvi put išao sa sedam godina u pratnji oca, naravno, u svojstvu promatrača - kaže Josip.

Za klince su prije njihova dolaska sve osmislili i pripremili. Kacige, mlaznice, rukavice... Sve je bilo na svojem mjestu... A dogovorili su i paljenje sirena, da malim gostima pokažu što se događa kad zaprime poziv u pomoć.

- Znate li koji broj morate nazvati ugledate li požar? - upitao je Hrabri Hrvoje klince.

Na trenutak su zastali, ali uz malu pomoć Josipa brzo su odgovorili: '193'.

I onda je počela pustolovina života. Prvo su isprobavali kacige, gledali kako se vatrogasac spušta s prvog kata niz šipku, a potom su se ukrcali u vatrogasno vozilo, sirena se upalila i krenuli su na požar.

- Zašto se vrtimo u krug? Pa, gdje je tu požar? - nisu se dali prevariti.

Ali, vatrogasci su ih zaista doveli na intervenciju. Ispred limača je stajala kućica te su dobili u ruke mlaznice. Kad je voda krenula, svi su krenuli u akciju gašenja

Uživali su u svakoj sekundi, a za kraj su dobili i još jedan krug u vatrogasnom vozilu. Uz, upaljene sirene.

- Kako je ovo bilo fora - rekli su klinci.

Uživali su i Renato i Josip, ništa im nije bilo teško. Pogotovo jer i oni žive svoj san. Obojica su kao mali željeli postati vatrogascima kad odrastu, a u tome su i uspjeli.

I ništa im nije draže nego tu svoju ljubav prenijeti i na druge klince. Lea, Miriam, Jakov, Svebor, dva Noela i Vinko, zaista su dobili najbolji božićni poklon. I prelijepu uspomenu koja će im ostati za cijeli život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!
'KULTURNEJA'

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!

Na JoomBoos YouTube kanalu izašla je prva epizoda našeg novog, superkul serijala 'Kulturneja' u kojem saznajemo gdje su najpopularnija i najfrekventnija mjesta u raznim gradovima diljem Europske unije.

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...