Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Jakov (6): Oh, my God, pa mi idemo s kamionom gasiti požar

Redakcija 24sata organizirala je akciju 'Secret Santa'. U prvoj epizodi sedmero limača iz dječjeg vrtića Pikulica na jedan su dan postali vatrogasci. Avanturu života darovali su im vatrogasci iz JVP-a Zagreb

Foto: 24sata Video
3 komentara

Jeee, idemo gasiti požar, povikao je Jakov ne znajući što bi prije, popeo se na vatrogasni kamion, stavio kacigu na glavu ili uzeo crijevo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vjerojatno nikad brže nije izašao iz automobila. Kao ni Lea, Miriam, Svebor, dva Noela i Vinko, njegovi prijatelji iz dječjeg vrtića Pikulica iz Blata.

Čim su ugledali Hrabrog Hrvoja kako im maše, znali su da su dobili najbolji dar za Božić. I da kreće najluđa avantura. Poklon, razgledavanje postaje, gašenje 'požara' i vožnju u kamionu, darovali su im vatrogasci iz Zagreba. A kroz najveću avanturu vodili su ih Hrabri Hrvoje, odnosno, Renato Mucak te Josip Jerković.

Redakcija 24sata organizirala je akciju 'Secret Santa', kako bi ove božićne blagdane učinila još čarobnijim, radosnijim i ljepšim. Tajni Djed Mraz na jedan su dan bili klinci iz vrtića Pikulica, vatrogasci iz JVP-a Zagreb, plesni studio Salsando, Dom za starije osobe Sveta Ana te obitelj s petero djece i Kraš.

- Prvo nego što krenemo morate znati što da napravite ako se oglasi sirena. Nema panike, samo se držite skupa i sklonite se u stranu - rekao je Josip Jerković, koji je u vatrogastvu veće 20 godina.

Foto: 24sata Video

- Na intervenciju sam prvi put išao sa sedam godina u pratnji oca, naravno, u svojstvu promatrača - kaže Josip.

Za klince su prije njihova dolaska sve osmislili i pripremili. Kacige, mlaznice, rukavice... Sve je bilo na svojem mjestu... A dogovorili su i paljenje sirena, da malim gostima pokažu što se događa kad zaprime poziv u pomoć.

- Znate li koji broj morate nazvati ugledate li požar? - upitao je Hrabri Hrvoje klince.

Na trenutak su zastali, ali uz malu pomoć Josipa brzo su odgovorili: '193'.

I onda je počela pustolovina života. Prvo su isprobavali kacige, gledali kako se vatrogasac spušta s prvog kata niz šipku, a potom su se ukrcali u vatrogasno vozilo, sirena se upalila i krenuli su na požar.

- Zašto se vrtimo u krug? Pa, gdje je tu požar? - nisu se dali prevariti.

Ali, vatrogasci su ih zaista doveli na intervenciju. Ispred limača je stajala kućica te su dobili u ruke mlaznice. Kad je voda krenula, svi su krenuli u akciju gašenja

Uživali su u svakoj sekundi, a za kraj su dobili i još jedan krug u vatrogasnom vozilu. Uz, upaljene sirene.

- Kako je ovo bilo fora - rekli su klinci.

Uživali su i Renato i Josip, ništa im nije bilo teško. Pogotovo jer i oni žive svoj san. Obojica su kao mali željeli postati vatrogascima kad odrastu, a u tome su i uspjeli.

I ništa im nije draže nego tu svoju ljubav prenijeti i na druge klince. Lea, Miriam, Jakov, Svebor, dva Noela i Vinko, zaista su dobili najbolji božićni poklon. I prelijepu uspomenu koja će im ostati za cijeli život.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message