Video

Komentari 4

Juraj Šebalj: 'Moja vizija vožnje u prometu se promijenila od kad sam dobio djecu...'

Juraj Šebalj: 'Moja vizija vožnje u prometu se promijenila od kad sam dobio djecu...'

Prometne nesreće koje smo analizirali u ovoj epizodi nisu baš svakodnevne. Pogledajte novu dozu edukacije i zabave uz Juraja Šebalja i naučite kako se ponašati u prometnu od naših eksperata...

Ja se vozim polako i oprezno u prometu! Moja vizija se jako promijenila od trenutka kada sam svoju novorođenu djecu stavio na zadnju klupu, tada sam pogotovo počeo gledati širu sliku u prometu, rekao je na samom početku nove epizodu serijala Tko je kriv?

POGLEDAJTE VIDEO:

U studiju 24sata ponovo su se sastali Juraj Šebalj, profesor Rajko Horvat i voditeljica Maria Grigoryan Vučković kako bi nam donijeli novu dozu zabave i edukativnog sadržaja analizirajući prometne nesreće. U prvoj nesreći imali smo jednu, u najmanju ruku bizarnu situacija. Čovjek je na svom četverokotaču prošao prugu kada je ona bila zatvorena i za sobom vukao psa.

- Ovo je jako neozbiljno. Imao je svu signalizaciju, ali nije mario za to. Ako već nije pazio na sebe, mogao je na svog psa - rekao je profesor Horvat, a Juraj se dodao da opcija 'mogu ja proći' kod vlakova ne vrijedi. U sljedećoj nesreći došlo je do prometne nesreće između automobila i kamiona.

- Kamion je prošao kroz debelo crveno svjetlo, ali nemojte me krivo shvatiti, ima tu i krivnje od strane vozača automobila. Trebao je i on primijetiti jureći kamion i usporiti - objasnio je Šebalj. U sljedećoj nesreći došlo je do slične situacije, ali ovaj put između dva automobila. A Mariu je zanimalo kada se češće događaju nesreće, noću ili danju.

- Noću su češće nesreće sa smrtnim posljedicama upravo zbog toga što je smanjena vidljivost, a danju se one događaju pri većim brzinama - objasnio je profesor, a Juraj dodao da upravo zbog ovakvih situacija svijet prelazi na kružne tokove. Lokacija zadnje analizirane nesreće je u zagrebačkim Dugavama. Vozač osobnog automobila je skoro došao u doticaj s autobusom.

- Morao ga je vidjeti i pratiti znakove, u ovome slučaju trokut. Poštivajte prometne propise i znakove i kada vi se čine glupi, oni su tu s razlogom - zaključio je Juraj, a što su još rekli naši dečki pogledajte na YouTube kanalu 24sata u novoj epizodi Tko je kriv?