Obavijesti

Video

Komentari 4

Juraj Šebalj: 'Moja vizija vožnje u prometu se promijenila od kad sam dobio djecu...'

Juraj Šebalj: 'Moja vizija vožnje u prometu se promijenila od kad sam dobio djecu...'
4

Prometne nesreće koje smo analizirali u ovoj epizodi nisu baš svakodnevne. Pogledajte novu dozu edukacije i zabave uz Juraja Šebalja i naučite kako se ponašati u prometnu od naših eksperata...

VIDEO

Ja se vozim polako i oprezno u prometu! Moja vizija se jako promijenila od trenutka kada sam svoju novorođenu djecu stavio na zadnju klupu, tada sam pogotovo počeo gledati širu sliku u prometu, rekao je na samom početku nove epizodu serijala Tko je kriv?

POGLEDAJTE VIDEO:

U studiju 24sata ponovo su se sastali Juraj Šebalj, profesor Rajko Horvat i voditeljica Maria Grigoryan Vučković kako bi nam donijeli novu dozu zabave i edukativnog sadržaja analizirajući prometne nesreće. U prvoj nesreći imali smo jednu, u najmanju ruku bizarnu situacija. Čovjek je na svom četverokotaču prošao prugu kada je ona bila zatvorena i za sobom vukao psa.

- Ovo je jako neozbiljno. Imao je svu signalizaciju, ali nije mario za to. Ako već nije pazio na sebe, mogao je na svog psa - rekao je profesor Horvat, a Juraj se dodao da opcija 'mogu ja proći' kod vlakova ne vrijedi. U sljedećoj nesreći došlo je do prometne nesreće između automobila i kamiona.

- Kamion je prošao kroz debelo crveno svjetlo, ali nemojte me krivo shvatiti, ima tu i krivnje od strane vozača automobila. Trebao je i on primijetiti jureći kamion i usporiti - objasnio je Šebalj. U sljedećoj nesreći došlo je do slične situacije, ali ovaj put između dva automobila. A Mariu je zanimalo kada se češće događaju nesreće, noću ili danju.

- Noću su češće nesreće sa smrtnim posljedicama upravo zbog toga što je smanjena vidljivost, a danju se one događaju pri većim brzinama - objasnio je profesor, a Juraj dodao da upravo zbog ovakvih situacija svijet prelazi na kružne tokove. Lokacija zadnje analizirane nesreće je u zagrebačkim Dugavama. Vozač osobnog automobila je skoro došao u doticaj s autobusom.

- Morao ga je vidjeti i pratiti znakove, u ovome slučaju trokut. Poštivajte prometne propise i znakove i kada vi se čine glupi, oni su tu s razlogom - zaključio je Juraj, a što su još rekli naši dečki pogledajte na YouTube kanalu 24sata u novoj epizodi Tko je kriv?

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Šebalj: 'Prvi napravi sigurnosni koridor'; Vatrogasac: 'Velika greška je raditi nagla kočenja...'
TKO JE KRIV?

Šebalj: 'Prvi napravi sigurnosni koridor'; Vatrogasac: 'Velika greška je raditi nagla kočenja...'

Nova epizoda, novi gost u studiju Tko je kriv? Vatrogasac nam je objasnio situacije u kojima se nalaze kao vozači vozila s prednošću prolaska. Pogledajte i detalje u kojima se nisu slagali s Jurom Šebaljem...

Nova epizoda zabavnog serijala 'Kulturneja': Ovo su najčudniji stereotipi o Talijanima?!
POGLEDAJTE VIDEO

Nova epizoda zabavnog serijala 'Kulturneja': Ovo su najčudniji stereotipi o Talijanima?!

Na JoomBoos YouTube kanalu izašla je nova epizoda zabavnog serijala 'Kulturneja'. Influenceri Alen Žigić i Petra Dimić u novoj su epizodi otkrili najčudnije stereotipe o Talijanima i saznali - jesu li točni?!
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti