Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Klinci dirnuli vatrogasce: 'Ovo smo napravili samo zbog vas'

Redakcija 24sata organizirala je akciju 'Secret Santa'. U drugoj epizodi sedmero klinaca iz dječjeg vrtića Pikulica su vatrogasce iz Savske iznenadili crtežima i patuljcima

0 komentara

Igla i konac, bojice i papir. U vrtiću Pikulica u Blatu, od ranog jutra vrijedne male ručice prionule su na posao. Miriam, Lea, Vinko, Jakov, Svebor i dva Noela sjeli su za stol i odmah počeli šivati i crtati. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Imali su veliki plan, napraviti najljepše božićne darove ikad. Išli su u goste, i to ne bilo kome. Pokucali su na vrata - vatrogascima.

Redakcija 24sata organizirala je akciju 'Secret Santa', kako bi ove božićne blagdane učinila još čarobnijim, radosnijim i ljepšim. Tajni Djed Mraz na jedan su dan bili klinci iz vrtića Pikulica, vatrogasci iz JVP-a Zagreb, plesni studio, Dom za starije osobe Sveta Ana te obitelj s petero djece i Kraš.

Limači iz vrtića Pikulica imaju tek pet i šest godina, ali s iglom su vrlo vješti. Za vatrogasce su napravili patuljke, a nacrtali su i crvene kamione s kojima vatrogasci idu gasiti požar.

- Znamo sve, broj od vatrogasaca je 193 - povikali su svi u glas.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Baš prije toga su iz kape Djeda Mraza izvlačili koga će iznenaditi kao 'Secret Santa', a kad su na papiriću pročitali 'vatrogasci', počeli su skakati od radosti.

- Vatrogasci spašavaju ljude, pse, mačke i cijeli planet - rekli su klinci, a Miriam je odmah objasnila i razliku između njih i policajac.
- Policajci imaju aute, a vatrogasci kamione.

I zaista, sedmorka iz vrtića zaista sve znaa o 'herojima u crvenom'.

- Imaju kacige, odjela, rukavice, sjekire i naočale. Odijelo ih čuva od vatre, a naočale od stakla kada sa sjekirom razbiju prozore - sve su objasnili klinci.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kad su završili s crtanjem i šivanjem, pažljivo su sve spremile kod svoje tete u košaricu i krenuli kod vatrogasaca.
A vatrogasci nisu znali što im se sprema, vjerovali su da će se tek malo podružiti s klincima, pokazati im što rade i to je to... Malena sedmorka ih je ipak i iznenadila i raznježila. 

- Pa što ste nam to donijeli? - pitao ih je vatrogasac Josip.
- Crteže i patuljke, to smo napravili za vas - odgovorili su klinci.

I strpljivo su čekali klinci da se rastvore svi njihovi crteži, bili su ponosni na to što su iznenadili vatrogasce.

- Hvala vam puno, no prije nego što odete, moramo se svi zajedno fotografirati - rekao je Josip, koji je s kolegama za kraj dobio još jedno iznenađenje.

- Vatrogasci, vi ste naši heroji - rekli su im klinci.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message