Obavijesti

Video

Komentari 25

Mlada Ruskinja nova je zvijezda filma 'Južni vetar': 'Biković mi je pomagao, to mi je prvi film'

Mlada Ruskinja nova je zvijezda filma 'Južni vetar': 'Biković mi je pomagao, to mi je prvi film'
5

U novom velikom intervjuu na YouTube kanalu 24sata gostovala je mlada glumica Anastasia Everall. Što nam je sve otkrila, saznajte u videu na našem YouTube kanalu i na Videoteci 24sata

VIDEO

Najteži dio snimanja je bilo to da su svi pričali srpski. Nekoliko glumaca govori ruski jezik pa su mi pomagali. Miloš Biković mi je puno pomogao, on mi je kao učitelj. Izvrsno govori ruski jezik. Na tom snimanju svi imaju razumijevanja i pomažu mi u svemu, rekla je u velikom intervjuu za 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU glumica Anastasia Everall.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ova mlada britansko-ruska glumica novi je član regionalnog filmskog hita ‘Južni vetar 2 - Ubrzanje’. Film je već srušio nekoliko rekorda na ovim prostorima i osvojio srca publike, a glumica nam je ispričala kako se snašla na snimanju, naučila srpski jezik u samo tri mjeseca te koji su joj daljnji planovi u karijeri.

Jovana Stojiljković, glumica  iz regionalnog hit filma Južni vetar

Srpska franšiza Južni vjetar jedan je od većih regionalnih fenomena unazad desetak godina. Miloš Biković i Miodrag Radonjić ponovo su u ulogama Maraša i Baće, a podršku im daje Car, kojega igra glumačka legenda Miki Manojlović. Luka Grbić je u ulozi mlađeg Maraša, a vodeća ženska junakinja je Jovana Stojiljković. Ove godine  Anastasia je doživjela veliki proboj - postala je zvijezda u svom prvom dugometražnom filmu “Južni Vetar 2”, igrajući drugu glavnu žensku ulogu. Preselila se u Beograd i sada tako živi, a srpski jezik je, uz pomoć prijatelja, učitelja i okoline, naučila u samo tri mjeseca.

- Prošla sam kasting - samo sam im poslala video i dobila sam ulogu. Bila sam presretna - rekla nam je Anastasia. U filmu glumi suprugu Maraševog brata, a uloga joj je na engleskom jeziku.

- Glumila sam na engleskom jeziku, jer sam i ja zapravo strankinja. Stižem sa svojim mužem u Beograd, ostavljam sve za sobom u Americi - porodicu, obrazovanje, posao - samo da bi bila s njim - dodala je.

Jovana Stojiljković, glumica  iz regionalnog hit filma Južni vetar

U mjesec dana, filmska ekipa je obišla 18 gradova i u svakom od njih odradila premijeru filma.  Anastasia je priznala da joj je bilo neobično vidjeti toliko fanova, a i sam tempo je bio dosta naporan. Svaki dan bili su u drugom gradu, a po njezinom mišljenju, naviše je fanova bilo na premijeri u Beogradu i Zagrebu.

No, film je svoju pretpremijeru doživio ranije ove godine. Naime, na filmskom festivalu u Puli, fanovi su po prvi puta mogli pogledati novi nastavak filma.

- Južni vetar je moj prvi film. Kada sam gledala premijeru u Areni u Puli, pod zvjezdanim nebom, to je bilo tako romantično i nemam riječi kojima bih to opisala - rekla nam je Anastasia.

Anastasia je rođena u Moskvi, no vrlo rano su se njezini roditelji preselili u London i tamo je živjela cijeli svoj život, a u Londonu je i završila školovanje.

- Završila sam školovanje u Dramskom centru u Londonu. Tijekom studiranja aktivno sam glumila u studentskom kazalištu pa sam tako u sebi prepoznala snažnu strast prema kazalištu i filmu. Školovala sam se i u “Li Strasberg” u New Yorku - objasnila nam je.

Glumica koristi mnoštvo glumačkih metoda, ali najviše voli vježbe oponašanja životinja. Među konceptima i tehnikama metodske glume važno mjesto zauzimaju tehnike zamjene, „kao da“, osjetilna memorija, emocionalna memorija i oponašanje životinja, koje je prvi predložio ruski redatelj Stanislavski.

- Za svakog lika imam poseban karakter, koji sliči nekoj životinji. Na primjer, imam lika koji ima karakter vuka. Onda ja moram gledati Discovery emisije o vukovima. Moram oponašati i glas, i pokret, biram to što mi treba za uloge. Obično glumim dobre cure, pa najčešće oponašam srnu - rekla je.

No, osim što je glumica, Anastasia je i uspješan model. Bila je na naslovnicama svjetski poznatih izdanja kao što su Harper's Bazaar, Grazia, Vogue, a pored svega toga, bavi se i plesom, produkcijom, a čak je dvije godine bila i novinarka.

Iako je dugo godina živjela u Londonu, sada je ipak odlučila preseliti se i ostati u Beogradu, a sve više uči i srpski jezik.

- Ovdje mi se najviše sviđaju ljudi. Srbija je dobra za život. Mogu raditi u Europi, Americi, Rusiji, ali odabrala sam Srbiju. Hoću živjeti ovdje - rekla je.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

A uloga u ‘Južnom vetru’, otvorila joj je i nove prilike upravo za rad u Srbiji. Trenutno glumi s Milošem Bikovićem u filmu ‘Budi Bog s nama’ koji govori o avangardnoj ličnosti i pioniru filmske kritike Bošku Tokinu dvadesetih godina u Beogradu.

- Bit će to dobar film, a jedva čekam i treći dio ‘Južnog vetra’. Pridružit će nam se i svjetski glumci. Voljela bih glumiti u trećem djelu, ali to je na redateljima - zaključila je.

Intervju i svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU možete pratiti na našem YouTube kanalu, Videoteci 24sata, našim Facebook, TikTok i Instagram profilima te na 24sata.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'
TKO JE KRIV?

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'

Nova epizoda Tko je kriv? govori o nesigurnim vožnjama po centru grada, što zbog rasporeda zgrada, ali i reklama, te kako se voziti u slučaju da koristite traktor...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno