Obavijesti

Video

Komentari 28

Mladen iz TBF-a: Oliverov glas će biti trajno upisan u naš DNK

Mladen iz TBF-a: Oliverov glas će biti trajno upisan u naš DNK
1

Mladen Badovinac iz poznatog splitskog benda TBF prisjetio se kako je bilo poznavati legendarnog Olivera Dragojevića, družiti se s njim i uživati u njegovoj glazbi

VIDEO

Oliver Dragojević je preminuo danas u 5 sati ujutro u 71. godini života u KBC-u Split. Kako je i koliko ovaj veliki umjetnik utjecao na splitski TBF najbolje se iščitava iz teksta koji slijedi i u kojem je Mladen opisao kako je to bilo poznavati Olivera. 

Njegov tekst prenosimo u cjelosti: 

'Saša je '73. godište, Luka i ja smo '77. Tih godina Oliverova diskografska karijera počinje i uzima zamah. Njegove pjesme postaju soundtrack djetinjstva nas troje dalmatinskih dječaka i neupitno izgrađuju dio našeg glazbenog ukusa, identitet nas kao dalmatinaca i ljudi dobre volje koji raširenih ruku dočekuju putnike namjernike u našu malu dalmatinsku romancu. 

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:02

Oliverov glas je jedan od najljepših i najupečatljivijih glasova u povijesti glazbe, a njegova interpretacija je uvijek bila inteligentna, ukusna i prepuna emocija koje se s nevjerojatnom lakoćom izliju iz zvučnika već s prvim otpjevanim tonom. 

Prirodan talent, genije, čudo prirode, med medeni. To je neupitno svima nama koji smo ušli u njegov glazbeni svijet i zavoljeli ga. 

Ali nas troje smo imali sreću da upoznamo Olivera i da se u nekoliko navrata družimo s njim, a to vam tek doživljaj Olivera ispali u stratosferu. I nas je ispalilo!

I svjetski mediji prenose vijest o smrti Olivera Dragojevića...
I svjetski mediji prenose vijest o smrti Olivera Dragojevića...

Prvi put smo se sreli sasvim slučajno u jednom splitskom kafiću zajedničkog nam poznanika u Getu, u centru, bilo je neko gluvo, pusto predvečerje, kafić prazan, on sam, preslušava album "Dvi, tri riči" koji je trebao izaći uskoro tih dana. Odmah nas je pozdravio i pozvao za stol i nakon otapanja naše uvodne tremice, priča se zakotrljala kao da se znamo sto godina i potrajala čitavu večer i ušla u noć. Ne sjećam se svakog detalja al se dobro sjećam kako smo se valjali od smijeha uz njega, jednog od najduhovitijih tipova koje smo sreli na svom putu. 

Oliverovo posljednje obraćanje: Čini mi se da iman još vrimena
Oliverovo posljednje obraćanje: Čini mi se da iman još vrimena

Hodajući spomenik dalmatinske pisme je sjedio satima s nama, zbijao šale i u nijednom trenutku nismo osjetili da je kolosalna slava koju je stekao u njemu probudila išta od onih ružnih manira što se lako dogodi kod slabijih karaktera. Bilo je jebeno! 

Slušali smo skupa album i komentirali i bilo je jasno da je odličan. Njegov komentar je bio: "Dobar je al je za zaspat' ".

'Oliverov odlazak doživljavamo kao gubitak člana obitelji...'
'Oliverov odlazak doživljavamo kao gubitak člana obitelji...'

Pretpostavljam da je mislio da će nama kao reperima to biti premekano i dosadno i opet je bilo jasno da redovito zaboravlja da je on Oliver Dragojević, naš Frank Sinatra, najveći, hodajući spomenik dalmatinske pisme čiji glas je upisan trajno i u naš DNK. Skroman, topal čovjek, zajebant, zaljubljen u glazbu, utjelovljenje glazbe čije su pjesme najljepši zvučni prikazi onog zdravog dalmatinskog duha. Često se sjetim te izjave: "..za zaspat" i nemam problem s tim jer san u koji te Oliver uljulja je spokojan i sladak i revitalizirajući pa se nakon slušanja Olivera zapravo uvijek osjećam budniji jer njegove pjesme bude radost življenja u svima nama koji ih osjećamo. 

Slava mu nije udarila u glavu: Oliver je ostavio neizbrisiv trag
Slava mu nije udarila u glavu: Oliver je ostavio neizbrisiv trag

Tako će biti zauvijek, to je sigurno. Legendo, ostaješ nam zauvijek u srcima, u umu i foto albumu. Ostaje nam i beskrajan žal šta nećemo imat opet priliku naletit na tebe u gradu i proplakat od smijeha bar još jednu večer. 

A sada ti želimo miran i spokojan san dragi Olivere. Hvala ti na svemu, na pjesmama, gostoprimstvu i zajebanciji. Nadamo se da ti nismo bili: "..za zaspat". 

Tvoji Mladen, Saša i Luka iz TBF-a.'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno