Obavijesti

Video

Komentari 37

Na svakoj su utakmici: Obični smo radnici i imamo dobar plan

Mirjana Akrapović i Dragan Lukić u posljednjih pet godina nisu propustili nijednu utakmicu Hrvatske. Žive u Švedskoj, rade u metalskoj industriji, a putuju jer pomno planiraju svaki put

VIDEO

Krenuli smo na utakmice prije desetak godina i u prvo vrijeme smo možda i propustili koju utakmicu. Ali u zadnjih pet godina sigurno nismo niti jednu, govore najvjerniji navijači hrvatske reprezentacije.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:04

Gospođa Mirjana odjevena je u dres s brojem 3 i prezimenom Akrapović na leđima. Gospodin Dragan na leđima ima broj 2 i prezime Lukić. I nije to bez razloga, oni drže drugo i treće mjesto na listi najvjernijih navijača naše reprezentacije. Ali kako to, ne propuste ni jednu utakmicu, a nisu na prvome mjestu?!

- To su te neke statistike, ali ne znam jesu li tu i naše utakmice po Kini i Americi... Ali nema veze, znamo se mi i s Marijanom Novoselcem, momkom koji je prvi na toj listi. Svi se mi znamo međusobno, družimo - objašnjava Dragan.

Duo navijačkih rekordera porijeklom je iz Paklareva, mjesta u Lašvanskoj dolini, u srednjoj Bosni, a žive u Švedskoj.

- I gdje god igra Hrvatska, eto i nas - sa smiješkom govori samozatajna gospođa Mirjana.

Prošli su praktički cijeli svijet s nogometašima.

- Najdraže putovanje? Uh, nije mi lako izdvojiti, ali jedno od nezaboravnih je sigurno Izrael. To je bilo nešto posebno, iako svako putovanje ima svoje draži i uspomene - kazala je Mirjana.

Sve to skupa, tolika putovanja svijetu, moraju i poprilično koštati, ali nije baš da su Mirjana i Dragan neki veliki “lovaši”.

- Mi smo vam obični radnici, oboje radimo u metalskoj industriji, radimo aluminijske profile - otkriva Dragan i dodaje:

- Važno je samo dobro planirati! Evo, ja sam već riješio letove za utakmice u Ligi nacija. Planiraš unaprijed i pokušavaš što jeftinije proći, nema drugog načina.

Do utakmice s Danskom ostalo je nekoliko sati, no Dragan je bio uvjeren da nema načina da Hrvatska to ne dobije. Uostalom, već nekoliko dana prije osmine finala Mirjana i Dragan su kupili avionske karte za Soči, za četvrtfinale.

- Idemo s našim momcima do kraja - hrabrio je i sam sebe Dragan.

Nije uvijek lako ni dobiti slobodne dane na poslu, ali oni pronađu način.

- Koristimo godišnji odmor, a često i odemo na dan utakmice, vratimo se odmah poslije i ne gubimo dane... Kombiniramo, smišljamo, što ćeš drugo - govori Dragan.

On je više za pjesmu, Mirjana manje, ali zajedno su u svemu ovome.

- Neka mlađi pjevaju, ja se držim sa strane - smješka se Mirjana, dok Dragan dodaje da je Thompsonova “Lijepa li si” himna naših navijača.

- Dobri su i Zaprešić Boysi, oni su nešto posebno.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog  spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK 

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene! 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno