Obavijesti

Video

Komentari 39

Nepoznati Mandžo: Keramičar kojem je Mamić šaptao stihove

Mario Mandžukić (32) u dugogodišnjoj je vezi s Ivanom Mikulić (29), koju je upoznao tijekom srednje škole u Slavonskom Brodu, velika mu je podrška u životu

VIDEO

Mario Mandžukić (32) u eri Ćire Blaževića u Zagrebu dobio je nadimak - đilkoš. Nadimak za koji, s vremenskim odmakom od 10 i više godina kad je Mandžo ‘stanovao’ u Kranjčevićevoj, možemo slobodno napisati da je promašio ‘ceo fudbal’.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL

Pokretanje videa...

01:15

Mandžo nije lagan za treniranje, ne podnosi baš najbolje sjedenje na klupi, i reći će svakome što ga ide. Ali, đilkoš? To ne, uostalom, nikad ne bi zaigrao za europske velikane poput Bayerna, Atletica ili Juventusa da nije 100 posto u nogometu.

Ako postoji nadimak koji mu najbolje pristaje onda je to ‘hrabro srce’. I za požrtvovnost na tereni, ali i za pomoć koju nesebično dijeli i izvan njega.

Rođen je u Slavonskom Brodu, no početkom rata obitelj se preselila u Njemačku. Njegov otac Mato također je bio nogometaš, a 1992. zaigrao je za Ditzingen. U tom klubu će i Mario Mandžukić napraviti prve nogometne korake.

Nakon što se obitelj 1995. vratila kući Mandžo je počeo redovito trenirati u Marsoniji. S 11 je igrao desnog beka, no kad je na jednoj utakmici zabio dva gola trener ga je prebacio u napad. Iduću utakmicu Mario je počeo kao špica i nije zabio nijedan gol pa je tražio da se vrati u obranu. Srećom, to se nije dogodilo.

Iz vremena Marsonije je i priča oko broja 17 na dresu. Kad je prelazio u Dinamo otac mu je rekao da uzme dres s broj 17 jer je toliko golova zabio za Marsu.

Školu nije baš volio, a kad je birao koju će srednju upisati, bilo mu je jedino važno da mu je najbliža. Završio je tako Obrtničku školu za keramičara-oblagača.

Poseban odnos imao je s gazdom Dinama Zdravkom Mamićem. Prvi je kojeg je Maminjo kaznio sa 100.000 eura zbog crvenog kartona protiv Salzburga, a i proklinjao je dan kad ga je upoznao nakon što je Dinamo ispao u Kupu od Hajduka.

S druge strane, modri gazda poklonio mu je skupocjeni sat nakon što je uneredio Ajax u Amsterdamu, a njemu i Sammiru posvetio je i stihove.

Nikad nije zaboravio gdje je počeo te svako malo Marsoniji pošalje komplet dresova i lopti. Često na svom Instagram profilu objavljuje fotografije Slavonije koju jako voli. A i veliki je humanitarac, bio je među prvima u Gunji kad je taj kraj prije četiri godine pogodila poplava. 

U dugogodišnjoj je vezi s Ivanom Mikulić (29), upoznali su se u još u srednjoj školi i ona mu je velika podrška u životu.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog  spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK 

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene! 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!
'KULTURNEJA'

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!

Na JoomBoos YouTube kanalu izašla je prva epizoda našeg novog, superkul serijala 'Kulturneja' u kojem saznajemo gdje su najpopularnija i najfrekventnija mjesta u raznim gradovima diljem Europske unije.

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...